Докато всеки шофира както си иска, ще се случват безброй трагедии. Снимка: Булфото
fallback

Българските шофьори демонстративно нарушават правилата за движение. Това е констатация на служителите на КАТ-Пътна полиция в Плевен.

Затова според полицаите хората трябва да са солидарни с контролиращите органи.

Отнемането на контролни точки не е наказание, а форма на контрол и вид превенция, смятат още от КАТ-Плевен и констатират, че безопасността на гражданите по пътищата на страната ни и по улиците на нашите градове е един от най-сериозните проблеми на вътрешния ред.

През лятото се увеличава рискът от катастрофи с пострадали. За периода от 1 юли до 31 юли 2008 година на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР в Плевен са станали 38 тежки автопроизшествия с 6 загинали и 48 ранени. 14 са тежко ранените, а двама - с опасност за живота.

През периода пътните полицаи са установили 4162 нарушения, от които 49 са за употреба на алкохол, за непоставяне на колани или каски са санкционирани 249, в неправилни маневри са засечени 87 шофьори, за неспазване на предимство са глобени 287, за отнемане предимство на пешеходец – 49, с технически неизправно МПС са били 119, а зад волана са засечени 93 неправоспособни водачи.

Най-много са спрените за превишена скорост – 1 801.

За подобряване на организацията на движението на територията на общините и извън населените места от служители на КАТ са изпратени осем предписания за подобряване на организацията на движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Emi

преди 15 години

Защо да не нарушават, стои катаджията, подпрял автомобила и гледа как *** от ленатата за надясно се набутва направо, засичайки "будалите" и нищо не прави.

57

Незнайко

преди 15 години

Всичко си е до човека, как го усеща, какво е възпитанието и как преценява ситуацията. Значи аз като млад шофьор /преди 5 години/ излезнах от София с приятели и за 55км ме спряха 2 пъти. Първия път ме предупредиха, а на втория пост ми писаха акт за превишена скорост в населено място. Просто за бях позасилил по един наклон минавайки през Перник.Това ни най-малко не би ме впечатлил-о, обаче след това оплаквайки се на един приятел и споменавайки, че трябва да си взема антирадар, приятеля ми каза "А, за каво ти е антирадар? Аз сам съм си антирадар." В началото не го разбах, но после той утони: "Като влезна в населено място и намалявам на 50".Незнам какво ми стана след това, но фразата "Сам съм си антирадар" ми е нещо като психологическа спирачка. Ако всички спрат да се правят на "гъзари" и си наложат сами да карат според правилника, нещата ще се пооправят.Наказанията няма да спрат произшествията. По-скоро човек трябва да изпита какво е да направи катастрофа или поне да си го представи...

56

преди 15 години

предлагам някои наказания за нарушения на правилника:1.за неподаден мигач при завиване,престрояване и най вече преди спиране встрани от платното-разходка из Централния затвор с познавателна цел.Запознаване с видни затворници и беседване с тях около половин час.2.за неправилно изпреварване и престрояване-10 минути затвор(с всички съпътстващи "екстри"-остригване нула номер,получаване на раиран костюм и настаняване)3.за каране в насрещното платно-1 час затвор(естествено с всички екстри+опитване на затворническото меню и участие в спортни игри с видни рецидивисти)Това,както виждате е за леките нарушения,предложете по-сериозни санкции за минаване на червено,завиване надясно от крайна лява лента,превишена скорост,алкохол...

fallback