Българските шофьори демонстративно нарушават правилата за движение. Това е констатация на служителите на КАТ-Пътна полиция в Плевен.

Затова според полицаите хората трябва да са солидарни с контролиращите органи.

Отнемането на контролни точки не е наказание, а форма на контрол и вид превенция, смятат още от КАТ-Плевен и констатират, че безопасността на гражданите по пътищата на страната ни и по улиците на нашите градове е един от най-сериозните проблеми на вътрешния ред.

През лятото се увеличава рискът от катастрофи с пострадали. За периода от 1 юли до 31 юли 2008 година на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР в Плевен са станали 38 тежки автопроизшествия с 6 загинали и 48 ранени. 14 са тежко ранените, а двама - с опасност за живота.

През периода пътните полицаи са установили 4162 нарушения, от които 49 са за употреба на алкохол, за непоставяне на колани или каски са санкционирани 249, в неправилни маневри са засечени 87 шофьори, за неспазване на предимство са глобени 287, за отнемане предимство на пешеходец – 49, с технически неизправно МПС са били 119, а зад волана са засечени 93 неправоспособни водачи.

Най-много са спрените за превишена скорост – 1 801.

За подобряване на организацията на движението на територията на общините и извън населените места от служители на КАТ са изпратени осем предписания за подобряване на организацията на движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase