Димитър Стоянов показва белезите си от побоя. Снимка: Булфото
fallback

"Копеленце мръсно, сега ще те видим какъв си евродепутат. Сега, като ти прережем гърлото, ще видим дали ще квичиш още! След което потеглиха и аз чух как някой каза да карат към V-то районно", разказа за Dnes.bg Димитър Стоянов случките от вчерашния сблъсък на поддръжници на "Атака" с полицията.

Евродепутатът беше арестуван в сряда следобед, а по-късно освободен, след като от МВР съобщиха, че е възпрепятствал органите на МВР да направят паспортна проверка на симпатизанти на "Атака", тръгнали да протестират срещу правителството.

Стоянов разказа как бил на палатковия лагер пред президентството, когато получил информация от активисти, че автобусът, който идва от Габрово, за да се включи в митинга на партията, е задържан в района на ул. "Оборище".

Когато пристигнал на мястото, видял как голяма част от привържениците на Волен Сидеров са проснати върху полицейските коли с вдигнати ръце.

"Все едно арестуват някакви страшни терористи. Извадих си картата, която свиделства, че съм евродепутат. Срещу мен излязоха тежко въоръжени полицаи и почнаха да ме блъскат. А аз ги питах как се казват, какво искат и от коя служба са", каза той.

Доведеният син на Сидеров твърди, че отговор не получил, но му изкряскали: "Разкарайте се оттук!"

"Хванаха ме, извиха ми ръцете зад гърба, хвърлиха ме в един джип, затвориха вратата. С мен влязоха двама души, които ме ритаха в главата, в краката. Дърпаха ми едното ухо", обясни премеждията си Стоянов.

Евродепутатът твърди, че не получил никакво обяснение защо е арестуван. Днес е ходил до Съдебна медицина, където бил освидетелстван.

"Преброиха общо 34 наранявания по цялото ми тяло.  Очаквам да ме потърсят от кабинета на главния прокурор и в момента отивам към V-то районно, където хората, които бяха задържани, ще бъдат разпитвани.

В момента влизам в районното, където ще давам обяснение /тук разговорът ни с Димитър Стоянов прекъсна  - бел. ред./.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

275

Анонимен

преди 14 години

Видяхте ли как той провокира с нещо полицаите?И в крайна сметка Димитър Стоянов успя да ги осъди(нали беше виновен ,как стана?),макар и да искаше само символична сума за нанесените щети(1лв),ако не се лъжа..Преди да критикувате,четете м/у редовете!Преди да се правите на просветени ,разберете другите какви са!Това е единствената държава ,където като браниш националните ценности ти лепват етикета "***".

274

Анонимен

преди 14 години

Водени под управлението на тогавашното прателство ,МВР беше нещо ,като корпус за еничари.По това време в което стават тези работи с Димитър Стояно ,взривиха клуб на АТАКА,пребиха депутат на АТАКА(МВР не се намеси,странно защо ли?)Пребиха лидер на АТАКА в Пазарджик и куп още други работи се случиха.Хе,ясно е ,че тези неща няма да се разчуят много ,но за сметка на това ,когато един ЕВРОДЕПУТАТ е бит от полицията(макар,че няма право да го прави) става скандал до небето.Е да ,ама бяхте ли там ?

273

Анонимен

преди 14 години

Мисля ,че критиките към АТАКА са напълно безпочвени!За това какви са им симпатизантите можеше да дойдат да видят всички ,които си мислят ,че ходят само "Простаци,наркомани,нереализирани комплексари и въобще утайката на обществото".Там имаше възрастни,млади,българи,*** и прочее :) И когато тези хора крещят в един глас "БЪЛГАРИЯ" ,ти става ясно всъщност какво са постигнали АТАКА ,като партия.Това ,че ни управляват провокативни турци,евреи и комунисти ,го избират простите овце!АТАКА-ПОБЕДА!

fallback