Снимка: БГНЕС
fallback

Евродепутатът Димитър Стоянов е арестуван на път за митинг на “Атака”.

Доведеният син на Волен Сидеров, заедно с още четирима активисти на националистическата партия, е арестуван от униформени на кръстовището на бул. “Васил Левски” и ул. “Оборище”.

Според Волен Сидеров, петимата са се опитвали да стигнат до митинга на “Атака” пред Президентството, но по пътя са били арестувани от униформени и над Стоянов е упражнено физическо насилие.

В съобщение до медиите от МВР информираха, че евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов е направил опит да попречи на полицейска проверка. Стоянов е бил отведен за проверка от полицейски служители на Пето РПУ, след като се нахвърлил върху полицаите с непристойни реплики.

Около 16.30 часа на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Оборище" в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. След това дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства полицейската проверка на групата.

Петимата мъже са били прибрани за изясняване на случая в Пето РПУ.

По разпореждане на директора на СДП- комисар Николай Янев, след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения.

Междувременно около 250 симпатизанти на “Атака” се събраха пред Пето РПУ (улица "Марин Дринов"), за да протестират срещу арестуването на Димитър Стоянов.

Част от симпатизантите на “Атака” започнаха да хвърлят камъни по служителите на реда, както и прътове от знамена.

На мястото на инцидента пристигна и лидерът на националистите Волен Сидеров с мегафон в ръка. 

Чуха се викове и скандирания "Волен, Мафия, Атака", а полицаите бяха снабдени с каски за предпазване от ударите.

Депутатът Павел Шопов се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си.

„Иво, Любо и Илияна от Габрово са задържаните представители на "Атака" в Пето РПУ“, заяви Сидеров и настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му "са арестували и били“ активистите на "Атака".

Трима полицаи са пострадали пред столичното Пето РПУ, предаде пресцентърът на МВР. Двама от тях са ударени с дръжките на знамена.

В арестуваните са намерени верига, парчета арматурно желязо (пригодени като палки), нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс.

Арестуваните са освободени около 19 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

205

andro

преди 15 години

С какви средства и кой издържа партия Атака. Гледайки репортажите по телевизията, винаги виждам в предните редици, черноризците на плевенските атакисти. Кой плаща на тая борческа група да ходят на всички мероприятия на Атака в София, на всички Сидерови процеси и безумни изцепки. Колкото до последния инцидент, където Атака съзнателно е търсили някой да ги набие, никой не дава права на народни представители евродепутати и партийни лидери да се поставят над закона и обществените разпоредби. Поне така е в другите европейски държави. Има една християнска приказка: По делата им, ще ги познаеш.Не може да се държиш като бабаитин и гамен в народното събрание в европейските форуми и да имаш претенции за нормална личност.

204

"Софиянец"

преди 15 години

Някой видял ли е полза от Атака досега, защото аз не съм. Малоумното подобие на шимпанзе Димитър Стоянов е срам за тази държава и би трябвало да е приоритет на самата държава да премахне тази пречка. "Случаен" куршум върши работа, особено в ситуации като тази. Жалко, че нашата полиция е мекушава с политиците, за това ни трябва военна дикататура, да изтребва безполезни същества като ДС и без това ненужно дишащ въздуха в България, нека участта му споделят и съратниците му. А и така и така сме почнали не виждам причина да спираме до там, парламента бъка от подобни индивиди (като "невинния" Софиянски, вечно оправдаващите се Надежда Михайлова и Иван Костов (как всички забравиха годините 2001-2004) и тн. до сегашните управници.

203

ne kazvam

преди 15 години

Ia spredstavete da vi upravliavat takiva netarpia6ti vazrajenia nervaci kato volen4o,po4ti pelte4e6tiat Mitko 6opovci i drugi vse o6te neizvestni no sigurni bade6ti pacienti na psihiatri4nite kliniki. Ako imaha orajie - kvo stava A PRI PARVOTO NESAGLASIE VADI 4IFTETO ILI PI6TOLIA I GO RAZMAHVA PREDUPREDITELNO,PRI VTOROTO TAKOVA NAPRAVO TI PRASKA TIKVATAI TAKA NAPRAVO I STALIN MOJE DA IM ZAVIDI KATO KARAT EI TAI NIAKOLKO MESECA I OTIDE SI NARODECA

fallback