23-годишният Хюсеин Хюсеин. Снимка: БГНЕС
fallback

Варненският окръжен съд наложи 8 години затвор на Хюсеин Хюсеин при първоначален строг режим.

През март 23-годишният добричлия причини смъртта на 15 годишния Денислав Русков - ученик от Спортното училище във Варна

Минути преди 8 сутринта на 21 март, на централно кръстовище във Варна Хюсеин, който няма шофьорска книжка, връхлетя с управлявания от него автомобил "Мерцедес" върху момчето.

Хюсеин е управлявал пиян от Добрич до Варна, като експертизата установи 1,2 промила алкохол в кръвта.

Досъдебното производство по това дело приключи само за 4 месеца заради многобройните свидетелски показания и събраните доказателства, в това число и записите от камерите по централните булеварди на Варна.

Хюсеин е преминал на червено през 5 варненски кръстовища и е предизвикал верижна катастрофа с два други автомобила в района на Катедралата.

Автомобилът му се е движил със скорост 90 - 100 км в час.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

anonimen

преди 15 години

az bah tam v tazi fatalna sutrin momchto pochina pred ochite mi toz mn sajelqvam

62

Силвия

преди 15 години

Проблемът е в действащия към момента закон-наистина след като по з-н е предвидено от 3 до 10г. в случая ,няма как да му се дадат повече,колкото и да ни се иска на всички...Можеха, разбира се, да му дадат поне 10-за такова тежко престъпление, след като закона ни е "никакъв", поне да се дава максимума!Затова бащата на Дени е прав, като казва, че той ще продължи да се бори за прпомяна на закона ."Може да съм много малък, но ще се опитам..!"-това бяха думите му пред ВОС след делото.И ще е добре да не се бори сам.. и вместо да си пишем само мнението по форуми ,нека да продължим с него - следете събитията и който иска ще научи как и с какво може да помогне .Със смъртта си Дени се превърна в една кауза-дано успеем нещо да променим ,дано хората ,от които зависят промените ни чуят /ако сме много ,ще сме силни и няма как да не ни чуят!!!/ ,за да няма такива смешни присъди за пияните шофьори-убийци!Защото 8 години наистина са нищо за човешки живот!Живота,който Дени не живя,не трябва да го живее и неговият убиец-друго щеше да е да лежи доживот или поне 30-40години,пък после и да излезе,той живота минал...Дано и тези 8 при строг режим му се видят като 50!............Почивай в мир ,Дени!P.S.След произнасянето на присъдата ,заваля пороен дъжд ....Някой "отгоре" не беше съгласен...

61

АбсурД

преди 15 години

На всичкото отгоре е бил и дрогиран , това го пишеше навсякъде,защо спестяват цялата истина за това турско псе.Не знам кое е по-добре: да лежи доживот и да го издържаме с нашите данъци или да излезе след няколко години и някой бавно и мъчително да го убие ? Да го дерат жив тоя *** пак няма да са му толкова болките , колкото на майката на Дени!

fallback