Огънят е тръгнал от шкафа с електрическо оборудване във втори вагон на композицията. Снимка: Булфото
fallback

Два вагона на пътническия влак Пловдив - София са пламнали в 17:50 часа в понеделник. Няма пострадали.

Огънят е тръгнал от шкафа с електрическо оборудване във втори вагон на композицията.

Локомотивната бригада веднага е спряла влака и превозният персонал е евакуирал всички пътници, след което е предприел действия за гасене на възникналия пожар с пожарогасителите във влака и незабавно е уведомил противопожарната служба.

Осигурен е автобусен транспорт за пътниците от мястото на инцидента към гара Септември.

Около 260 пътници е имало в пътническия влак. Два от вагоните са изгорели напълно, другите два частично.

Пожарни команди са пристигнали около 18,15 часа при горящите вагони

В момента полицаи от Пловдив, пожарникари и техни колеги от РПУ Стамболийски правят оглед на мястото на инцидента и уточняват причините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Брб срб

преди 15 години

Открийте разликите с публикуваното в този сайт като новина ....Коренно различно нали ?

91

Брб срб

преди 15 години

Eдна от пътничките във влака Ангелина Дачева каза, че във влака е имало само един пожарогасител.Пътувах в първия вагон на пътническия влак Пловдив София. Някъде от третия вагон се получи дим и замириса на бакелит. Казаха, че някакво елтабло се е запалило и придвижиха всички пътници при нас в първия вагон. Отвориха вратите само от едната страна, откъм линията, защото тя е двойна. Учудих се защо не от обратната, където можеше да се слезе, без да опасно за нас ако мине друг влак. Казаха ни никой да не слиза, защото нямало опасност", разказа тя. "Започна да идва дима към нас и ние затова слязохме. Аз като казах, че влака гори някои се смееха дори. Не знам после как са слизали. Ние доста се отдалечихме, за да отидем до този разклон и аз се обадих на сина ми да не минава по надлеза, защото влакът спря точно под него, когато започна да гори. Отидохме да го чакаме да ни прибере и когато стигнахме разклона, той е на 200-300 метра, тогава лумна и първият вагон, в който ни бяха събрали всичките. Интересно, че пушеше откъм третия, пък първият лумна не мога да дам обяснение", разказа пред Дарик Дачева. Тя уточни, че полицаите и пожарната са дошли половин час след началото на пожара.Изгорели напълно са първи и втори вагон на композицията, силно пострадал е и локомотивът.

90

Брб срб

преди 15 години

Само на 500 м от Пловдив като факла пламна вчера пътническият влак Пловдив- София с 260 пътници вътре. Това стана в 17.45. По данни на очевидци пред репортер на Пловдивска телевизия "Тракия", която първа показа бедствието, огънят е лумнал от шкаф с електрическо оборудване във втори вагон. Веднага след получаването на сигнала за пожар влакът е бил спрян. Отначало кондукторите са съветвали пътниците да останат по местата си, но те са напуснали композицията и така този път инцидентът, повтарящ трагедията с влака София- Кардам преди пет месеца, се размина без жертви. Днес експертно- техническа комисия ще огледа изгорелите вагони и ще търси причините за пожара. На този етап твърдо се знае, че вагоните са от 1972 година и че отново не е имало достатъчно пожарогасители. Буди недоумение и поведението на персонала на влака, който се е опитал да създаде спокойствие при очевидния риск.

fallback