Двама мъже загинаха в рамките на няколко часа във водоеми край Кърджали, съобщиха от МВР.

Мъж на 37 години се удави във водите на язовир “Кърджали”, след като е влезнал да плува.

Дежурната оперативна група от РПУ – Кърджали извършва оглед на мястото, като до момента трупът още не е открит.

Илинден се оказа фатален и за 28-годишен жител на Ардино, който скочил от мост в землището на село Китница.

Младежът бил с голяма компания и решил да се метне от моста да поплува. При падането си обаче получил тежки наранявания и на път за болницата починал.

Поредната жертва на черният 20 юли е жена на 45 години, която се удавила в язовир "Тича".  Сигналът е подаден привечер и екипите на Гражданска защита бързо са открили тялото. По неофициална информация жената е била с руско гражданство.

Същевременно в коритото на река Тунджа близо до Елхово бе открит удавен 54-годишен мъж. От полицията съобщиха, че най-вероятно става дума за нещастен случай.

В самото навечерие на Илинден млада жена от Русе загина, след като влязла да се изкъпе в Дунав.  Докато е плувала, тя изведнъж потънала и е изчезнала. Трагедията се е разиграла около т.нар. "конски плаж".  Тялото й е намерено надолу по течението на реката.

Dnes.bg припомня, че от поколения се разпространява легенда, че на Илинден човек не трябва да влиза в море или река.

Според преданията на този ден водата взима жертви за курбан. Вярваме, или не в поверия е факт, че на 20 юли всяка година има бум на удавените. Според спасители, на Илинден в морето винаги има вълнения или мъртво течение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase