Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС
fallback

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

преди 15 години

Ген. Стоян Тонев, шеф на ВМА- Ген. Тонев, какво е състоянието на Ангел Бончев?- Той физически е един здрав човек вече. Но психически - не. Страда от т.нар. краткосрочна амнезия. Ще възстанови спомените до седмица-две.- Кога ще бъде изведен от реанимация?- Вероятно утре или вдругиден.- Има ли проблеми с пръстите на ръцете?- Не. Всичко си му е на мястото. Малко са преувеличени нещата по отношение на физическия тормоз. Изцяло е психическият тормоз, другото е допълнително, не основното.

116

Ловеч

преди 15 години

При условие, че съпруга и е АВРАМОВ?

115

преди 15 години

Робин Худовците държаха правата върху ангел бончев. Извърши се трансфер на играча срещу съответна сума плюс жена му. Извод - жена му струва по-малко. Във футболните среди е нормално купуването и продаването на хора. По-висока сума - по-класен състезател.

fallback