Снимка: БГНЕС
fallback

Десетки симпатизанти на "Атака" са пред пред Съдебната палата, където за пореден път се гледа делото "Сидерови".

Привържениците на Волен и Капка пеят възрожденски песни и скандират: "Не на двойните стандарти в правосъдието!", "Не на поръчковите дела", "Съдебната система е прогнила".

Лидерът на "Атака" и съпругата му са подсъдими за подбудителство към лъжесвидетелстване.

Делото срещу тях е за инцидента на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г, когато кола на Волен Сидеров се сблъска с друга.

Последваха заплахи, размяна на юмруци и твърдения за замислен атентат срещу лидера на "Атака".

Процесът протича при изключително засилена охрана от страна на "Съдебна полиция" вътре в Съдебната палата, а извън нея - от МВР.

По искане на адвоката на Сидерови - Марин Марковски, магистратите допуснаха по делото да бъдат разпитани евродепутатът Слави Бинев и шефът на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

"Хора от кухнята на парламента ми казаха, че ще бъдем мачкани докрай и в никакъв случай да не чакаме оправдателна присъда", заяви пред съда Капка Сидерова.

Съпругата допълни, че е чула лично от зам.-министър да не чака оправдателна присъда, тъй като става дума за поръчков процес.

"Нито аз, нито Волен сме имали каквито и да било мотиви да караме Павел Чернев да лъже при положение, че шофьорът на Волен – Любомир Бакърджиев, му е братовчед и той през цялото време лобираше за него", каза тя.

Според нея, Чернев е пряко замесен в "опита за атентат" срещу тях.

Малко преди нея, на няколко пъти Волен Сидеров заяви, че според него на 7 април 2006 е извършен опит за покушение.

"Фордът на Докови блъсна моя Ситроен отзад, а не обратно", уточни той.

Волен Сидеров заяви, че получава на електронната поща на "Атака" заплахи за смърт от турци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

велин

преди 15 години

това яво е платен сайт на властимащите, за пропаганда на идеите си

73

преди 15 години

хахахахаа те феновете на бсп и дпс преливат от интелект!!!

72

преди 15 години

ха ха като прочетеш коментарите подкрепящи Атака ясно се вижда колко шизофренични са феновете на Атака и най-жалкото е че точно двама души са правят на двайсет човека въпреки ,че си личи от повтаряемите фрази ,че са едва двама.. Най-смешно ми е когато един и същи човек пише коментар а след това пише друг коментар ,колко е прав предния коментиращ а всъщност това е същия човек!!! Сам се подкрепя но за пред хората звучи все едно са много.. Охх Атакисчета смешни сте.. Просто сте болни хора щом се опитвате да заблуждавате все едно сме деца.. Ама само лъжете себе си най-много и последните заблудени душици да се осъзнаят като ви гледат шмекерите и накрая дори да не преминете бариерата за влизане в парламента.. Колко сте жалки само прочетете си изказванията ,за да видите повтаряемите думи и едни и същи лозунги и едни и същи обиди и злоба.

fallback