Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 3 часа бившият президент на ФК ЦСКА Александър Томов беше разпитван в следствието. 

Разпитът е бил около транзакция, която е направил футболният клуб ЦСКА, в размер на 3,5 млн. евро, към бившия собственик на отбора Васил Божков.

Томов бе категоричен, че разполага с документи, които доказват, че за длъжностно присвояване категорично не може да става дума.

"Транзакцията е извършена прозрачно, по банков път, и за нея имам документи. Убеден съм, че обвинението към мен ще бъде свалено", каза той.

Според него, ако това плащане не е било станало, ЦСКА е щял да се разпадне.

Томов съобщи, че преди три дни прокуратурата му е повдигнала обвинение за длъжностно присвояване на 3,5 милиона евро.

Прокуратурата вече образува досъдебно производство срещу Александър Томов и Александър Гарибов за това, че през 2007 г. са присвоили чужди пари от „ПФК ЦСКА” АД.

Става въпрос за около 5 000 000 евро, собственост на "Кремиковци" АД, поверени им да ги управляват.

Александър Томов определи като глупост твърденията, че е собственик на акциите в ЦСКА и заяви, че всички акции на клуба са консолидирани и са собственост на една фирма.

"Нямам акции, всички акции са в един пакет. Те не са помръднали откакто сме ги взели от Божков. Те са си в една фирма и тя е EСМС, поради това, че сме ги взели много късно чак през декември 2007 г.", каза Александър Томов.

Той допълни, че след като Прамод Митал е решил да напусне ЦСКА не са правени никакви промени и ЦСКА няма задължения към Васил Божков.

Томов каза, че към него няма предявена мярка за неотклонение и че може да напуска държавата.

Той допълни, че за момента няма данни за промяна на собственика на ЦСКА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

преди 15 години

ЛАЙНЯРРРРРРРРРРРРРР!!!!!!!!!

23

vonpav

преди 15 години

ДЯВОЛЧЕТО ВЪРТЯЛО БЪРЗО КОМУНИСТА, ОСЪДЕН ДА СЕ ПЕЧЕ ВЕЧНО ЗАРАДИ КРАЖБИТЕ СИ НА ЗЕМЯТА НА ОГЪНЯ В АДА. НО СЛОЖИЛО НАОКОЛО ДА СИ ОПЕЧЕ И КАРТОФИ. КОГАТО ВЛЯЗЪЛ СТАРШИЯТ ДЯВОЛ И ЗАПИТАЛ ДЯВОЛЧЕТО - ЗАЩО ТОЛКОВА БЪРЗО ГО ВЪРТИШ - ТО КАЗАЛО - АМИ КАТО ГО ВЪРТЯ ПО-БАВНО, КРАДЕ ОТ КАРТОФИТЕ

22

L

преди 15 години

До номер 18 - Ето така - За кокошка няма прошка и за милиони няма закони.

fallback