Софийски градски съд определи мярка "задържане под стража" на 19-годишния Николай Ивов Арабаджиев, който уби своя съученик Атанас Христов Атанасов и разчлени трупа му.

Припомняме ви, че на 20 май в 19.40 ч. в контейнери за смет до бл. 82 в „Западен парк“, бяха намерени човешки останки на мъж в три чувала, с липсващи ръце и глава.

По окървавените дрехи се установява, че това е тялото на 19 годишният Атанас Атанасов, който същия ден е обявен от майка си за издирване.

Следите водят към негов съученик, който в последствие си е признал и показал в местност на Витоша, главата, ръцете и гръдната кост на жертвата.

Убийството е извършено заради спречкване и дълго събиране на неприязън от страна на убиеца, който е обяснил, че е извършил това деяние, заради подигравките на съученика си. Убийството е извършено в апартамента на бабата на извършителя.

Разчленяването на трупа му е отнело около 4-5 часа, след което останките е държал в хладилник. 19-годишният убиец е имал медицински умения, искал е да стане лекар и е притежавал завиден набор от медицински инструменти за аутопсия.

Младежите са били от 119 училище, съучениците на убиеца го описват, като затворен в себе си и странящ от родителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase