Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският градски съд даде днес ход на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и съпругата му Капка за подбуждане към лъжествидетелстване за катастрофата на магистралата "Тракия" на 7 април 2006 година.

Адвокатите на Сидеров поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати според тях процесуални нарушения в обвинителния акт.

Съдът обаче отхвърли искането им.

По думите на адвокат Марин Марковски обвинителния акт е изготвен неясно и неточно и в него има съществени процесуални нарушения.

Според прокуратурата обвинителния акт е пълен и точен.

Около 50 симпатизанти на Атака скандираха в залата "Волен" и "Мафия".

Заради виковете се наложи Софийският градски съд да прекрати днешното си заседание.

Делото бе отложено за 26 май.

Семейство Сидерови са обвинени в това, че са подбуждали Павел Чернев към лъжествидетелстване за пътния инцидент.

Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се сблъска с колата на Явор Доков, в която пътували баща му и дядо му.

След инцидента Сидеров заяви, че автомобилът, в който са пътували, е бил
управляван от Павел Чернев.

В хода на следствието Чернев първо потвърди, а след това се отрече от показанията си, че е управлявал колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

номер 11

преди 15 години

.....И така е навсякъде по света за съжаление. Затова се раждат националистически формации и това е съвсем естествено. В този смисъл национализма ще съществува със или без Сидеров. Ще съществува като партийна доктрина докато и последното *** не престане да излива кал върху българския народ, история и култура. А след това ще продължи да съществува единствено в сърцата и умовете на истинските българи. За личните си морални прегрешения (доказани или не) е отговорен единствено самия Сидеров но, национализмът като една чиста идея стои много по-високо от всяка една личност.

38

номер 11

преди 15 години

Той бил мислил...той бил склонен да вярва...Въпреки пълното отсъствие на мисли в коментара, все пак да допуснем, че не си от онези които нито мислят (камо ли пък да вярват - освен ако не им плащат за това) и лочат от ...ясно е коя паница. Затова нека ти помогнем в нескопосания ти опит да мислиш. И така нарочно или не, не си забелязал че коментираното тук дело не е за атентат а за подбуда към лъжесвидетелство от страна на Сидеров към Чернев (като ви наредят да "коментирате" новина поне я прочетете). Разследване относно атентат (независимо срещу кого) няма (няма и да има) защо - отговори си сам (така де нали се учим да мислим). Привлечена като обвиняем е и съпругата на Сидеров (може би е неудобен свидетел знам ли..). Никъде не е посочен начина по който Чернев е бил заставен да лъжесвидетелства.За омразата към турците - има я единствено в главите на такива като теб под формата на плашило (като се научиш да мислиш ще разбереш и кой го размахва) и как така стана, че национализмът като държавна политика десетилетия наред не доведе до етнически конфликт? Турския електорат (всъщност електорат на ДПС - различни неща са, но това е сложно още за несвикнал да мисли човек) не се е увеличил а напротив - намалява (ама и статистически данни трябва да се четат - не само днес.бг), но още повече намалява избирателната активност (Съвсем закономерно според мен). От там и преяждането с власт на ДПС.Някой си заявил нещо си.. къде?...ами по БТВ - е само името на медията е достатъчно да си направиш изводите но...нали сега се учим да мислим все пак.Всички медии заявили и разпространили.. - чии са медиите в България? това как да го коментирам? Вродена тъпота или какво?...коментара отново е излишен....налива вода в мелницата на ДПС...- ама чакай сега ти да не би да допускаш, че ДПС случайно е назаконна мафиотска организация финансирана отвън за да унищожава България? Сигурно допускаш иначе защо ще ни плашиш с ДПС? Значи опасно е казваш да се налива вода в тая мелница...- тук разбира се няма как да не се съглася естествено но за онези за които предполагам гласуваш (всъщност която и да е от всички партии участвали със властта) ДПС е съвсем нормално явление, коалиционен партньор а лидерът и - най- добрия политик. (Какъв ли ще е най-лошия?). И как да не се налива вода в тая мелница? Като гласуваш за тия колониалните партии, като не гласуваш? или...пак мислене се иска.За това че не си разбрал кои са и какви са въпросните Докови - твой проблем. Мислещите хора отдавна разбраха.И най-важното (това не е за теб "мислителю" номер 36 сложно е) - Трябва ли национализмът да е партийна програма? Според мен не. Трябва да се възпитава у всяко дете и да бъде верую на всеки българин. Да присъства невидимо във всяка една партия без дори да бъде афиширан открито. Защо обаче се стигна до синтезирането му като партийна доктрина? Отговор: ЗАРАДИ ПЪЛНОТО МУ ОТСЪСТВИЕ И ПОТЪПКВАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ. И така е навсякъде по света за съжале

37

атака

преди 15 години

Няма нужда ти си овцата не ние и като говориш за простолюдието то аз съм на 58 и имам 2 висши и съм служил 38 месеца.Ясно ли ти е мушморок анонимен.

fallback