Съдът връща на Методиев всички задържани превозни средства. Снимка: Булфото
fallback

Софийският градски съд /СГС/ оправда Николай Методиев-Пилето по обвинение за контрабанда в размер на около 170 хиляди лева. Според обвинителния акт Методиев е организирал контрабандния внос на стоки през граничния пункт "Кулата" на 19 юли 2003 година с фалшиви документи, но съдът реши, че Методиев е невинен.

Другият подсъдим по делото- Иво Ангелов,който е бил ръководител на смяна, когато според прокуратурата е извършено престъплението, също бе оправдан.

Градският съд постанови иззетите конфискувани камиони на Методиев и неговата фирма да му бъдат върнати. Днешното решение на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Градският съд промени мерките за неотклонение на двамата подсъдими, като за Методиев я измени от парична гаранция в размер на шест хиляди лева в "подписка", а за Ангелов - от 1000 лева парична гаранция в "подписка".

Според прокуратурата обаче има категорични доказателства, че в страната ни са внесени контрабандно стоки, като на гръцката граница са посочени едни документи, а при вноса в България други. По този начин са били декларирани неправомерно стоки с много по-ниска стойност.

Методиев, който е доволен от днешната присъда, смята, че вероятно чужди интереси са причина за това той да бъде обявяван за един от големите контрабандисти у нас.

Няма как да има контрабанда, след като има законен превоз, бе коментарът на Методиев, след като чу оправдателната си присъда.

Прокуратурата твърди, че категорично е убедена, че има извършено престъпление.

Dnes.bg припомня, че през юни миналата година Софийският градски съд отмени забраната, наложена на Николай Методиев - Пилето да пътува в чужбина.

Според съда дори и да напусне страната за определен период, той няма да затрудни съдебното следствие, водено срещу него.

Методиев няма да се укрие, а освен това е обвързан професионално и лично в България, пишеше още в мотивите на съда.

На Методиев бе забранено още през 2003-та да напуска страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

преди 16 години

Май нещо ми завидяхте...

53

преди 16 години

Нищо не ти пречи и както си мъж да му се навреш!

52

преди 16 години

..ами така както пишеш, според мен малко ти трябва да му се "навреш" и по този начин, т.е. без да се налага да си жена :)иначе човека на снимката изобщо, ама изобщо не прилича на контрабандист...

fallback