Стоев почина в понеделник вечерта, около 19.20 часа. Снимка: Булфото
fallback

Известният със скандалните си книги за престъпния свят у нас Георги Стоев почина в понеделник вечерта, около 19.20 часа.

Стоев бе прострелян с два куршума в главата недалеч от хотел Плиска.

Пострадалият беше откаран в "Пирогов" в изключително тежко състояние. Той беше опериран от неврохирурзи. Операцията приключи малко преди 16 часа, като при хирургическата намеса бяха открити два проектила.

Веднага след операцията Стоев бе преведен в реанимацията на "Пирогов".

Според очевидци нападението е извършено от двама души, които са избягали преди пристигането на силите на реда.

Инцидентът стана около 12.45 часа днес, след като Стоев е излязъл от кафене в района на хотела.

Стоев нашумя напоследък с книгите си за подземния свят. Той твърдеше, че е бил част от групата за "мокри поръчки", но никога не изпълнявал такива. Стоев твърдеше още, че имал много приятели от ВИС.

"С някои от тях имах и общ бизнес. От тези мои контакти с тях съм научил доста неща", разказа неотдавна Стоев.

Той казваше, че "Държавна сигурност е подпомогнала създаването на групировките. С какво може да се занимава ДС, при положение, че е приключила дейността й в паричната схема, а тя познава перфектно престъпността? Само със създаване на нови механизми, чрез които да действа престъпността, в случая тези групировки", твърдеше още той.

Според източници на БГНЕС, Георги Стоев е бил разследван за подготовка на убийството на Георги Пехливанов. Стоев е бил обект на разработка за готвено от него покушение срещу Георги Пехливанов, който се смята за една от знаковите фигури по време на прехода у нас.

Георги Стоев е автор на няколко романа за организираната престъпност в България по време на прехода. Сред тях са: "BG Кръстника: Истинската история на Маджо, книга 1", "BG Кръстника: Маргина, Бойко и другите, книга 2", "BG Кръстника: Любен Гоцев, истинският кръстник книга 3", поредица от романи за ВИС и СИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

324

Джафа

преди 15 години

му дразна се как пможе да сме толкова робски народ. Аре големите босове трудно можем да избием а малките квартални наркодилари кое ни пречи да ги ***. Така малко или много ще подринем силата на мафията.

323

anabolic

преди 15 години

6te vi kaja samo 4e tfa sa veliki hora ne vsi4ki mogat da stignat do tova nivo vseki edin moje da uprekva horata q se zamislete malko lesno li se stava takuf 4ovek... SPORED MEN NE !

322

Владеещ мира

преди 15 години

Исус казва: Небесният Ми Баща прави слънцето да изгрява и над злите и над добрите. Нека който чете, да разбере. На човек веднъж му е съдено да умре и- после настава съд.Резервации за ада няма!

fallback