Илиев е арестуван по искане на Военната прокуратура за 72 часа. Снимка: Булфото
fallback

Бившият главен секретар на МВР ген. Илия Илиев беше арестуван по обвинение за превишаване на власт и злоупотреба със служебно положение, съобщиха източници от Софийската военно-окръжна прокуратура.

Илиев е арестуван по искане на Военната прокуратура за 72 часа.

От прокуратурата отказаха да уточнят дали задържането е свързано със случая с издаването на фалшива лична карта на сърбина Куйович или с корупционния скандал с бившия заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов.

Ръководителят на Софийската военно-окръжна прокуратура полк. Спас Илиев също отказа всякакъв коментар по темата.

Според неофициална информация на БТА, ген. Илиев е бил задържан във вторник, след като е бил разпитан от прокурор.

По- рано във вторник главният прокурор Борис Велчев отказа да коментира пред журналисти дали по скандалния случай с Иван Иванов ще има още задържани. Това стана след  двучасова среща на Велчев със заместник- председателя на държавната агенция по национална сигурност ген. Иван Драшков.

Скандалът с Иван Иванов беше много важна тема на разговора, уточни единствено главният прокурор.

Според източници от прокуратурата, скандалът за корупция в МВР придобива все по-големи размери и държавното обвинение всеки ден извършва следствени действия по случая.

Dnes.bg припомня, че през последните десет дни в страната избухна голям скандал, който доведе до задържането на заместник-директора на Главната дирекция за борба срещу организираната престъпност (ГДБОП) Иван Иванов. Той бе обвинен във връзки със сенчестия бизнес.

Според източници на БГНЕС, Илиев е човекът, който е изнесъл от министерството класифицирана информация.

В края на миналата година главният секретар на МВР Илия Илиев подаде оставка във връзка със скандала "Куйович".

В началото на 2008 година Илиев съобщи, че операцията, която е подписал и заради която е подал оставка, се е увенчала с успех, като при нея бяха задържани наркотици и самият балкански наркобос Будимир Куйович.

Предполага се, че специалните разузнавателни средства, с които е подслушан бившият заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, са разрешени от самия Илия Илиев.

Във сряда Илиев трябваше да се яви на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност на тема борба с наркоразпространението и наркотрафика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

do 37

преди 16 години

zlobata krai niama

37

кики

преди 16 години

Въобще нямам намерение да се застрелвам и МНОГО добре го знам какъв "професионалист" е...... държа на това-докараха го от началник РПУ в Плевен и го направиха Директор на Гранична полиция в Бургас....просто така.Сигурно знаеш че е тръгнал от старшина......е манталитетът му така и си остана ***.Нищо че е генерал.....абе който и да вземеш оперативен работник от Бургас има два пъти повече акъл от него....а че си е протеже на Златев-така е!

36

преди 16 години

mom4e zastreliai se!!!niama variant da poznava6 generakl iliev i da govori6 taka.moga da se obzaloja, 4e edin ot lubimite rakovoditeli v sisistemata na MVR.do sega ne biah 4uval kolega da kaje lo6a duma za nego., nai-veroiatno niama i da 4uia

fallback