Снимка: Булфото
fallback

Десетгодишно момче от Пловдив беше задържано днес от полицията заради убийството на възрастна жена.

Момчето е убило с чук и нож 82-годишната Запрянка Рангелова, която издъхна в петък следобед на път за болницата. Полицаите от Шесто Районно полицейско управление разкриха убийството за по-малко от 24 часа, съобщи Дарик радио. Детето е съсед на жертвата в ромския квартал „Столипиново”. Няколко часа преди да я пребие до смърт, то просило хляб от нея.

Прибирайки се в къщи, момчето видяло, че жената е забравила ключовете на входната врата на апартамента си и влязло вътре. Бабата го заварила да тършува из къщата й. Момчето се нахвърлило върху нея с чук и я намушкало с нож.

Възрастната жена бе намерена в дома си на улица ”Сокол” с множество рани по главата и тялото вследствие на побоя. Причината за проявената агресия от страна на детето се изяснява от полицаи и психолози.

Наказателният кодекс предвижда смекчено наказание за убийство, извършено от малолетен, като максимумът е 10 години.

Преди четири години осмокласничките Антония Матева и Мария Драндарова удушиха съученичката си Маргарита Гергененова. Тогава съдът ги изпрати съответно за шест и половина и за седем и половина години в затвора.

Двете подсъдими изтърпяват наказанието лишаване от свобода в Дом за непълнолетни девойки при затвора Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Лудото

преди 16 години

Алоооооооооооооооооооооооо Лудницата ли е? Тука има некво циганьорче за вас ...... МАЙКО МИЛА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОТЧАЙВАМ ОТ ХОРАТА И ОТ ЖИВОТА .....

37

izidar

преди 16 години

4etoh 4e *** stanali 3 PYTI pove4e ot 1998 godina do sega!i sled 10 godini tezi ciganeta kato stanat na po 12-20 godi6ni kakvo 6te pravim?Kakvo 6te gi pravim?kakvo 6te pravim sys sebe si?

36

flnc

преди 16 години

Колкото по-малко ***,по-малко проблеми !Вл.Ленин

fallback