„Трезво мислещ човек съм, материалист, инженер по образование и никога не съм вярвал на гледачки. От няколко дни обаче и аз, и адвокатите на фирмата, близки и приятели на Стоян Стоянов отчаяно се мъчим да открием каквато и да е информация за него и обикаляме по контактьорки“. Това сподели съдружникът на безследно изчезналия шеф на „Гранити“ – пловдивчанинът Ангел Христев.

Всички врачки, до които той и приятелите му се добрали, били категорични – Стоянов бил жив. Според едни той бил скрит на юг от Бургас, други пък го “видели” в Украйна.

„Готови сме да се хванем и за сламката“, допълни Христев.

По думите му разследването е ударило на камък, екипът командирован от ГДБОП в града също не разполагал до този момент с някаква надеждна следа.
 
Последно двете сим-карти на мобилните телефони на Стоянов са засечени в страната.

Девети ден за шефа на фирмата за строителни материали “Гранити” Стоян Стоянов не се знае нищо.

До този момент няма отправено искане за откуп, не е открито и тяло. Все още не може да се говори официално за отвличане или убийство.
 
Стоянов изчезна при мистериозни обстоятелства през нощта на 6 март.

Последният му разговор по телефона, известен на полицията е този със съдружника му Христев.

През този ден двамата имали напрегнати преговори с турски предприемачи, предстояло им да изграждат циментов терминал край Бургас.

Пак двамата във фаталния четвъртък били и на делото срещу Николай Георгиев – собственик на фирма „Магнис”, откъдето миналата година тръгна пожарът в “Гранити”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase