Телефонната измама общо взето гони рекордите по глупост и прибрани пари. Снимка: СВ
fallback

Пловдивчанка бе измамена с около 13 000 лева на принципа за пътен инцидент от близък с жертва, съобщиха от Областната дирекция „Полиция“.    

В жалбата си до Трето РПУ 59-годишната жена разказала, че около 16.30 часа в четвъртък и звъннал мъж, който се представил за сина й.

Той й съобщил, че е предизвикал пътен инцидент, при който е починал човек.

Мъжът казал, че трябва да се платят 3000 лева, за да бъде освободен от ареста и малко по-късно жената предала сумата на изпратен на адреса й таксиметров шофьор.

Малко след това "синът" се обадил повторно с молба за още 5000 лева, които майката предала също на таксиметров шофьор.

Последвало трето обаждане около 18.30 часа за още пари, които жената предала по същата процедура. В жалбата си тя уточнила, че част от сумата е събрала от роднини.

Вечерта, когато синът й се прибрал от работа, станало ясно, че е измамена.

По случая е образувано дознание в Трето РПУ. Същия ден в същото районно управление са били получени още три сигнала за опити за подобни измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Лелей-й-й

преди 16 години

То бива наивност ама чак пък толкова...Как може след толкова предупреждения по радио, телевизия и вестници да продължава да има такива лековерни хора? Не ми го побира акъла! Преди време се опитаха да прекарат майка ми ( на 75 години), като и излязоха с пунта, че внукът и (т.е. синът ми) катастрофирал с колата. Допуснали обаче "малка" грешка - синът ми няма кола и освен това беше в служебна командировка в чужбина. Голям смях падна като ми го разказваше. Тюхкаше се, че не се сетила да ги изработи и да се обади в полицията, а просто ги наругала и затворила телефона. Жалкото е, че този изтъркан номер се прилага от пълни *** (повечето ***), но още по-жалкото е, че все още има наивни възрастни хора, който се хващат на въдицата. И лошото е, че такива трудно се залавят, защото има доста прекарани, които от срам ли, от незнание, от недоверие ли, дори не се оплакват на полицията, а за превенция едва ли можем да говорим.

60

Мамантос

преди 16 години

не познават ли гласа на децата (близките) си?

59

Стефчо

преди 16 години

Преди седмица се обадиха на жена ми.Аз бях на работа и тя ми се обажда как и звъняли по телефона от името на сина ми, който в момента е в чужбина.същият номер-катастрофа,блъснато дете и искане за пари.тя също се е заблудила с гласа ,каза ми че приличал на неговият.Докато се прибера в къщи щях пукна от притеснение.На всичко отгоре сина ми си беше забравил GSM в квартирата и даваше свободно.пълен ужас.като се прибрах в къщи видях че измамниците са дали номер на български GSM уж на адвоката който ще занесе парите.Веднага разбрах че е измама,но жена ми докато не чу сина ни вечерта по телефона , а и той се прибра много късно беше изкрейзила.Добре че нямах пари в къщи защото сигурно щеше да им ги даде ,макар че знае за тия измами. Не го пожелавам на никого и не се вързвайте .

fallback