Снимка: Булфото
fallback

Вероятно вътре в обгорените до неузнаваемост вагони има още загинали, съобщи съдебният лекар, който прави оглед на мястото на инцидента.

Виждат се само огънати метални остатъци, тревите и храстите около линията са напълно опожарени, навсякъде са пръснати счупени стъкла.

Около 10.00 часа тази сутрин започна официалният оглед на мястото на инцидента.

До момента се знаеше за трима загинали при пламъците, избухнали снощи във влака от София за Кардам.

Деветима души са обгазени, от тях четирима остават в болницата вЧервен бряг.

Полицай, участвал в потушаването на пламъците е с опасност за живота, след като е получил инфаркт и е силно  обгазен.

Напълно изгорели са два вагона, единият спален с 27 пътници, а вторият кушет – с 35 пътници.

„Следствието ще каже каква е причината за избухването на пожара“, каза транспортният министър Петър Мутафчиев.

„Предполагаемите жертви са три, но все още това не е абсолютно сигурно, защото не е приключило следствието“, добави министърът.

По думите му шафнерът се опитал с пожарогасители са потуши пламъците заедно с колегата си от съседния вагон, но огънят се е разпространил много бързо.

Голяма част от пътниците са успели да слязат от вагона, като са получили помощ от транспортна полиция и служителите на КАТ в Червен бряг.

Транспортният министър отбеляза още, че всички вагони задължително минават ревизия и проверка и трябва да са изправни пред да поемат на път.

Движението в района на инцидента вече е възстановено.
 

* информацията е актуална към 10.45 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

преди 16 години

prost si ti! q vij horata po sveta kakvi vlakove imat i kakvi imame nie, kude si mi trugnal da patuvash s vlak kato nashite? i posle se oplakvat takiva kato tebe, kelesh

33

k

преди 16 години

За номер 27 имам предвид,че е !!!

32

k

преди 16 години

Всеки има право на собствено мнение,но номер 27 е наистина голям .От Добрич съм и бях задочна студентка в София.Пътувала съм наистина много по този маршрут и с влак и с автобус.За мен в повечето случаи избора с какво да пътувам не се е определял от цената.А и като си купиш билет без отстъпка и спално място,цената е същата като за автобус.С тази разлика,че като пътуваш с влак е много по-удобно,и като време(вечер)и като комфорт.Последното ми пътуване с автобус беше наистина кошмарно-не е нужно да си над 180,за да ти се иска да изкъртиш седалката пред себе си(заедно с ,който дъвчеше кебапчета и отделяше газове през целия път).Влаковете са много мизерни и ползването на тоалетни е препоръчително само при много спешни случаи. Понякога не мога да се начудя на глупостта на хората!?Факта ,че са загинали 8(за сега)невинни човека да те кара да си мислиш,че ето,ако бяха отделили повече пари,можеше да са живи.А колко хора загиват по пътищата ежедневно?

fallback