Снимка: Булфото
fallback

Версията за връзка между взрива и професията на загиналата е най-малко вероятна.

Аз по никакъв начин не мога да видя връзка между взрива и професията на загиналата. Това заяви зам.-кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Става въпрос за случай, който е изцяло извън сферата на образованието и аз не мога да го коментирам. Според Фандъкова училищните кабинети, които нямат средства да купят химични вещества, достатъчни за опити, надали разполагат с количествата, които вероятно са предизвикали взрива.

Dnes.bg припомня, че вчера следобяд при взрив загина учителката по биология Лидия Цекова, като бяха ранени Георги Цеков и Надежда Любенова. Взривът избухна след като Цекова изсипала засега неизвестно вещество в шахта.

Междувременно и двамата пострадали при врзива, които са с опасност за живота, се оперират в МБАЛ "Царица Йоанна", съобщи д-р Веселин Рашков, дежурен лекар в клиниката по изгаряния в "Пирогов".

След опита за спасяване на зрението на Надежда Любенова и Георги Цеков, те ще бъдат транспортирани отново в "Пирогов".

Д-р Рашков заяви, че най-тежко засегнати при термичната и взривната вълна са очите и не се нае да даде прогноза за зрението им.

Все още не са ясни какви са веществата, предизвикали взрива в столичния квартал „Хаджи Димитър”. Днес се извършва втори оглед на мястото на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

nani

преди 16 години

Кой Гробар по-точно е умрял, че не мога да разбера, прочетете новината за V блок на АЕЦ-а, там Гробаря се изказва най-авторитетно

58

bez zna4enie

преди 16 години

Poneje riadko se vkliu4vam tuk, iavno sam izpusnala informacia. S kogo se e bil grobaria, i zashto. I ot kade znaete, sled kato vsi4ki tuk sme anonimni. Molia niakoi da mi otgovori

57

преди 16 години

koi e umrql?

fallback