Янев бе награден от вътрешния министър за постъпката си. Снимка: standartnews
fallback

Министърът на вътрешните работи Румен Петков награди  днес с кортик архитект Георги Янев, подал сигнала за подкуп от 50 хиляди лева в Агенция "Пътища".

Румен Петков окачестви постъпката на Янев, който подаде сигнала за искания му подкуп, като доблестна и гражданска.

Прокуратурата и МВР показаха, че в България няма недосегаеми нива в борбата срещу корупцията, коментира Петков.   

Всеки гражданин, който е подложен на шантаж и изнудване, трябва да се обърне към МВР и прокуратурата. Янев показа, че в България има достойни хора, които отстояват правата си, добави министърът.  

Янев благодари на Румен Петков и заяви, че не иска да става медийна звезда или публична личност.

"Искам си папките и ще отида в Агенция "Пътища", каза Янев. Попитан защо се е обърнал за смяната на статута на земите към Агенция "Пътища", а не към Министерството на земеделието и продоволствието, Янев заяви: "Корупцията в министерството на земеделието е кошмар."

Той посочи, че има 15-годишна практика като архитект и допълни, че ако е трябвало да почерпи някого, това е ставало "най-много с кутия бонбони и уиски".
  
Главният прокурор Борис Велчев, който също бе на церемонията, каза, че прокуратурата е направила всичко съгласно закона. Резултатът има своята цена, заяви той.

Във всеки един конкретен случай прокуратурата и МВР ще вземат всякакви мерки, за да опазват здравето и живота на всеки, каза още прокурор №1.

Припомняме, че преди дни Янев обяви, че изпитва страх за живота си и впоследствие му бе назначена охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

анонимен

преди 16 години

За съжаление не случихме нито на държава ,нито на политици ,нито на народ....

27

jojo

преди 16 години

ако трябва да сме реалисти,когато спре корупцията тогава 6те ни по4нат проблемите мили ми добросъвестници.я се замислете колко от вас са ска4али от радост 4е са минали с някой лев и са си ре6или някой проблем.не казвам 4е трябва да се поущрява,но ако сте се занимавали с бюрократичната система в страна ,съм сигурен че на всяка опашка която сте чакали и роптали ви е минавала мисълта "ей сега да знаех на кой ,колко и да се свърши тоя ад ".бъдете реалисти.корупцията в другите страни даже е по голяма като размер и финансово изражение на подкупите :))))))))ха станете си със здраве и си мрънкайте под носът

26

и ловец съм и рибар

преди 16 години

човека каза,че се страхувал за живота си и постоянно бил с два ножа и те за това решиха да му подарят трети да се пази още по-добре :) Браво да държавата, която бди над нас!

fallback