Архитект Георги Янев. Снимка: standartnews
fallback

„Страхувам се за живота си, ще ме гръмнат. Ще бягам в Барселона или при мой приятел в Колумбия“, казва пред „Стандарт“ архитект Георги Янев, който подаде сигнала срещу двамата подкупни служители във фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Dnes.bg припомня, че двамата мъже бяха арестувани в края на миналата седмица в София с белязани 25 000 лева.

Оказва се, че парите са предадени именно от Георги Янев.

"Изпортиха ме. Полицията си свърши перфектно работата, но прокурор каза името ми на всеослушание", казва още Янев.

Според него задържаните Иван Владимиров и Любомир Лилов са само брънка във веригата:"Боя се от тези, които стоят зад тях. Навързани са като свински черва", признава архитектът.

Той е убеден, че телефонът му се подслушва, и ходи въоръжен с два ножа.

Eвропейската комисия вече се намеси в скандала и изпрати писмо до финансовото министерство, в което иска проверка за отношението на арестуваните към европейските пари.

Комисията нареди да се спре изплащането на суми по проектите за "Транзитни пътища 3", магистрала "Люлин" и техническата помощ за европейски транспортни мрежи

Стойността на проектите е за около 250 млн. евро. "Няма да превеждаме пари, докато ситуацията не се изясни", каза говорителят на ЕК Марк Грей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

woody

преди 16 години

За 50 хиляди никой няма да се занимава... Изобщо мисля си, че тези чиновници са някакви новаци в бранша и затова са ги издънили. Умните не се оставят да изгорят толкова лесно.

60

prokuror

преди 16 години

Защо не публикувате и името на продажния прокурор?Да се знае и той кой е!!!

59

Nia

преди 16 години

НАИСТИНА ОПАСНИЧКО Е ЗА ЧОВЕКА ,НО ЧАК ПАК 2 НОЖА.....ДА НЕ Е НИНДЖА ТА ВРЕМЕТО НА БОЙ С КАМЪНИ И САБИ ОТДАВНА ОТМИНА ПОНЕ И ПРИ НАЗИДАНИЯТА ОТ ТОЗИ РОД.НО ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ СЛУЧАЯ,КАТО ГО ПРЕСАЗДАДЕМ ПО-ОБРАЗНО,ОБЕРЕМ ЛАВРИТЕ СЯКАШ Е ЕДИНСТВЕН И ПОИСКАМЕ ПОЛИТИЧЕСКО ОБЕЖИЩЕ В ЕВРОПЕИСКА ДЪРЖАВА ПО СВОЙ ИЗБОР.........

fallback