„Който краде, Господ го наказва.“

Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод тежкия инцидент в столицата, при който пострадаха трима души – две жени и един мъж.

Инцидентът е предизвикан от група роми, които се опитвали да откраднат строителни материали от сграда в двора на бившия завод на "Балканкар-Средец", на булевард "Тотлебен" 38.

„Тук съм само за да успокоя гражданите, нямам никакво намерение да се занимавам с крадци“, каза още Борисов и подчерта, че инцидентът е станал при опит за кражба.

„Паниката, която се създаде, е абсолютно ненужна. Жените са влезли в частен имот без разрешение", заяви още кметът на София Бойко Борисов.

Dnes.bg припомня, че срутването на сградата стана около 17.00 часа днес след обяд.

При инцидента пострадаха по-тежко две жени, една от тях е с опасност за живота.

Пострадалите са от ромски произход и са настанени за лечение в Института за спешна медицинска помощ Пирогов.

Една от пострадалите- 24 годишната Василка Митева (майка на две деца), е с тежка черепно-мозъчна травма и  нараняване на едното око.

Леко е пострадал и един мъж, на който е оказана помощ във ВМА.

Сградата, която се е срутила, се намира в двора на завода.

Според очевидци в момента на срутването е имало шестима души. На място веднага пристигнаха екипи на Бърза помощ, пожарната и полицията. Там пристигнаха и министърът на вътрешните работи Румен Пеков, кметът на столицата Борисов, зам.-кметът на София Велизар Стоилов и директорът на дирекция „Контрол по строителството” при Столична община Влади Калинов.

От МВР съобщават, че според първоначални данни общо шестима са навлезли в района на бившия завод с намерение да събират метални отпадъци за вторични суровини от отломките на сградите.

Сградите в района на бившето предприятие „Балканкар Средец” на бул. „Ген. Е. И. Тотлебен” имат разрешителни за събаряне и процесът по демонтаж е съгласуван с районната администрация. Теренът трябва да бъде разчистен за бъдещо строителство.

Сградата е частен имот, районът е затворен за обществен достъп, посочи главният директор на НС "Гражданска защита" Андрей Иванов. Според него пострадалите са влезли в района на складовете, за да търсят метали.

На мястото на инцидента екипи на МДПБА и МВР са прехвърлили срутените отломки от стената и пръстта, за да се уверят, че няма други пострадали.

Екипите са приключили операцията по издирването. Няма открити други затрупани хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase