Тялото на 22-годишна студентка е открито под срутилите се козирки. Снимка: БГНЕС
fallback

Тялото на 22-годишна студентка от Бургас беше открито под отломките на срутилите се козирки на две банки във Варна.

Момичето е открито в 14:40 часа.

Според информация на БТА, тялото е разпознато от приятеля на студентката.

Отломките не са били разчистени в продължение на два дни, което, според източници на БГНЕС, е било работа на екипите на Гражданска защита.

Днес срутилите се козирки били разчистени от Общинска полиция.

По първоначални данни смъртта на момичето не е настъпила мигновено и то е имало шанс, ако отломките били разчистени навреме.

Родителите на девойката са нямали връзка с нея от два дни. Те са подали сигнал в Първо РПУ във Варна за изчезването й.

Притеснението им се засилило, тъй като тя не отговаряла на мобилния си телефон, а вчера не се е явила на изпит в университета, в който е учила.

Трупът е разпознат от родителите, съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на полицията.

По непотвърдена информация камерите на Първа инвестиционна банка са заснели минаването под навесите на момиче.

Dnes.bg припомня, че козирките на две банки – Райфайзен и Първа инвестиционна, намиращи се на Червения площад във Варна, се срутиха от снега в 21: 00 часа на 02.01.2008 година.

Заради натежалия сняг първа се свлича козирката на Първа инвестиционна банка и повлича покривната конструкция на Райфайзен банк.

След това се срути и козирката на сграда в близост до офиса на MTel.

И двете банки бяха с изпочупени стъкла и врати, като по-тежко бе положението на сградата, в която се помещава Първа инвестиционна банка.

Тротоарите около тях бяха заградени, тъй като имаше опасност от падащи предмети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Кати

преди 16 години

Жалко за хубавото дете! Лека му пръст и моите съболезнования на близките! Животът в тази "държава" не струва нищо. Ценностите са се разкапали до степен "смрад... и ако случайно я няма, нещо ни липсва". И не само във Варна, най добрия за живот град в България. Така "хубаво" се живее навсякъде - без стрес и излишни кахъри, просто приемаш, че нито една система в държавата не работи нормално. Плачем си по форумите за разтуха, а през това време властта папка. Достигнала съм до извода, че си заслужаваме съдбата. В Бургас например на кръстовището на билковата аптека, на 100 метра от училище и университет, не свети зелено на светофара повече от два месеца. Опитвам се да издиря кой е отговорен, подавах безброй сигнали. Накрая сърдита служителка ми се озвери, че създавам проблеми и видите ли само на мен този светофар ми пречел. Същото се получи и със седмия ми сигнал за къща, която всеки момент ще рухне - на ъгъла на "Македония" и "Гладстон". Трябва ли да загине някой, за да проумеем, че това ни се случва, защото си траем и търпим всякакви *** да ни управляват?

147

Petar Dimitrov

преди 16 години

Napravo ste zhalki, povdiga mi se ot vas dolna ***.Momicheto e bilo pogrebano zhivo samo zaradi tova che e izbralo da zhivee i uchi vav Bulgaria a vie mi govorite za politika tuka.Zasramete se be prostaci.Ako nedai si bozhe stane niakoe zemetresenie,pri tova nezakonno stroitelstvo prosto neznam kakvo shte stava vav Bulgaria.Sashtoto kakvoto stana i vav turcia.Niamam nishto protiv turcite no neka da ni uvazhavat kato Bulgari i da uvazhavat religiata ni i darzhavata ni kakto nie tiah shtoto shte im izbia zabite na takiva turcheta nacionalisti razni....

146

Димитър Калинов

преди 16 години

Не знам у кого е вината... Споделената отговорност не е никаква отговорност...Пътят ми за работа всеки ден е покрай тези две банки... Под тези козирки можеше да е всеки един от нас! Искам истината! Искам обяснение! Искам отговорност!

fallback