„Обстоятелството, че срещу Христоско Вретенаров е повдигнато тежко обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, автоматично води до отстраняването му от длъжност“, каза защитникът на директора на дружество "Трамкар" адвокат Димитър Вълчев.

Той бе категоричен, че няма да опонират на искането на прокуратурата за отстраняването на подзащитния му от длъжност.

Адвокатът добави, че всички доказателства за движението на парите, присвоени от касата на "Трамкар", са на разположение на прокуратурата.

Димитър Вълчев добави, че не може да даде повече подробности за показанията, които Вретенаров е направил пред съдия, тъй като те са следствена тайна.

Прокурорът по делото Андрей Андреев съобщи, че предстои да бъде проверена версията на Вретенаров за начина, по който е ставало присвояването на парите от касата на общинското дружество.

Прокурорът добави, че при разпита пред съдия, Вретенаров е поел своя дял от вината, след което Софийския градски съд го отстрани временно от длъжност.

Dnes.bg припомня, че преди два дни столичният кмет обяви, че над 600 000 лева са били източени от „Трамкар“

Днес Бойко Борисов огласи, че аферата е стигнала и до директора на Столичния електротранспорт Йордан Василев, който е бил лицето, взимало парите, източени от общинското дружество.

Стана ясно още, че присвояването на средствата е извършвано от декември 2005 до декември 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase