Детето е починало на път за болницата. Снимка: БГНЕС
fallback

Четиринайсетгодишен ученик в Разград е починал след сбиване в основното училище "Никола Икономов" в града. Това съобщи на пресконференция директорът на ОДП-Разград комисар Кръстю Сотиров.

Инцидентът станал през междучасие днес по обяд на спортната площадка в училището след скандал между двама ученици от 8-ми "б" клас. Присъствали и други ученици.

Сигналът за случилото се е подаден в полицията малко след 13.00 ч. от Спешния медицински център. При пристигането на автопатрула детето все още е било живо, уточни Сотиров.

Причината за настъпването на смъртта ще стане известна след аутопсията утре.  По първоначална и официално непотвърдена информация детето си е глътнало езика.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс. Предстои да бъдат разпитани над 20 деца, очевидци на инцидента, съобщи окръжният прокурор Огнян Дамянов.

В училището има охранител, но той не е бил свидетел на сбиването, уточни Тезджан Бошнакова, инспектор към Детската педагогическа стая.

Тя каза, че родителите на починалото дете все още не са уведомени, тъй като са в чужбина. Опитваме се да се свържем с бабата на детето, която му е настойник, добави Бошнакова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

cat

преди 16 години

Номер 53 ти откъде разбра аз за кое време говоря?Онова време-това време?На 'хигиенистката', както ти я наричаш, работата й е да хигиенизира.На учителя-да учи неграмотници като тебе да са по-грамотни.Въпроса тука е кой е виновен за случая и кой носи отговорност за постъпките си?А аз колко книги съм прочела не е твоя грижа.Ти да си прочел колкото мен!Ама явно не си щом с такава злоба говориш за училището.

54

Пенка

преди 16 години

Всички сме виновни за възпитанието на подрастващите.Нима това е възпитание.Случая с това дете е едно доказателство за нашето родителско отношение спрямо нашите деца.След като са от години родителите на това дете в чужбина, защо на 14 години няма да има никакъв родителски контрол.А и детето което го ударило, нима такива приятели са, че да се убият.А и съм съгласна с това, че понякога и в училище да отсъстващ не ти пишат отсъствие.Това не беше така преди може би 20 години.Тогава за три неизвенени отсъствия се намаляваше поведение,имаше вечерен час който трябвяше зядължително да се спазва,всяко училище се имаше униформа, която трябваше по всяко време когато си извън дома да я носиш, без въканциите,имаше час на кл.р/, родитело ученически срещи също задължителни.И като влезеш в клас имаше дисциплина, учитела спокойно преподава , а учениците внимават .Сега е нещо ужасно, благодарение"правата" на децата дисциплината е нула.Нека да си имат права, но също така и задължение и отговорност.Затова вината е на всички, и ако не се вземат мерни от самите нас, тази агресия ще продължава.Също така и телевизиите, много отрицателно действат на нашето млада поколение.Ами ,дават такива отвратетелни секс програми, а после казват този педофил бил задържан.Нека да се спрат по всички програми тези секс гнусни игри, и ако някой много иска да ги гледа много скъпо доа си ги купува но в прогамите на телевизиите да ги няма.Нека почива в мир това момче.Мойте най искрени майчини съболезнование към родителите му и неговите близки.

53

преди 16 години

До32.Пишеш пълни глупости.Не можеш да сравниш онова време с това.И няма що много дебели книги си чела .Може друго да си държала в ръцете по дебели.И ако не е тази хигиениска ще потънете в мърсотия. Боже пази сляпо да прогледа

fallback