“Прокуратурата се държи доста коректно”, посочи Максим Стависки. Снимка: БГНЕС
fallback

Срокът за разследване и приключване на досъдебното производство по делото на Максим Стависки е удължен с още 20 дни, съобщи защитникът на фигуриста адвокат Явор Нотев.

Материалите, които ще отидат в съда, все още не са комплектовани окончателно, а в тези 20 дни ще се работи още по изясняване на случая, включително и по въпроса на алкохолната проба на световния шампион.

Днес Стависки и адвокатът му се запознаха с материалите по делото и прецизираното обвинение, в което въз основа на експертно заключение се дават нови данни за съдържанието на алкохол в кръвта на Максим Стависки по време на самата катастрофа, а не към момента на вземане на кръвна проба.

Новата стойност е 1,18, тоест данните, които първоначално бяха обявени от полицията от дрегера.

По-рано беше съобщено, че в обвинението ще бъдат предявени 1,29 промила.

Удължаването на срока на досъдебното производство се налага, тъй като на 5 октомври е изтекъл двумесечният законов срок за разследването, но ние не сме имали дори теоретично възможност да поставим нашите искания, обясни още адвокат Нотев.

Днес защитата на Стависки е представила исканията си, които са за проверка и допълване на автотехническата експертиза, както и за допълнителна експертиза за установяване количеството алкохол в кръвта му към момента на катастрофата.

От прокуратурата могат за приемат изцяло исканията, да ги отхвърлят или да ги приемат частично. Това означава, че може и да се надхвърли определеният 20-дневен срок, докато излязат заключенията по тези искания.

“Прокуратурата се държи доста коректно”, така отговори Максим Стависки на въпрос чувства ли някакъв натиск по делото.

Спрямо Максим и защитата му натиск не е упражняван, потвърди и адвокат Нотев. Според него дори днешното удължаване срока на разследването говори, че прокуратурата гледа сериозно на исканията на Стависки и защитата му.

За съжаление няма промяна в състоянието на Мануела Гросова, която е в кома във Военно медицинска академия, стана ясно още днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

преди 16 години

Policaite ni ni biqt i izpozastrelvat....drygi razvalqt sedenkite, poru4kovi ybiici i reketiori gi pazqt prokyrori i ministri, svetovnite ni 6ampioni ni gazqt piqni po puti6tata, ministur-predsedatel bez 1 den trydov staj, EVROPAAAAAAAAAA, EHOOOO EVROPAAAAA.......

26

лош

преди 16 години

Направо му лиже ***...

25

Човек

преди 16 години

Като съжалява, що иска нови експертизи-кво да докаже?Ако беше превишил скороста да са му взели вече книжката..Той убил и още е редовен шофьор.*** държава сме!

fallback