Стефан Софиянски беше оправдан по делото за сделката за "Милениум център". Снимка: БГНЕС
fallback
Стефан Софиянски беше оправдан по делото за сделката за "Милениум център". Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано или протестирано от прокуратурата в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Dnes.bg припомня, че прокуратурата настоя за затвор от четири години и половина, както и пет години лишаване от право да заема държавни длъжности. Съдът обаче отсъди друго и оневини Софиянски, който бе обвинен, че през ноември 98-ма е нарушил служебните си задължения и е сключил без търг и конкурс извънсъдебно споразумение, с което Столична община отстъпва на Обединена българска банка /ОББ/ и Фонд "Развитие" право на строеж върху парцел в кв. "Иван Вазов" в София за изграждане на административен бизнес и банков комплекс. Според обвинението с това Софиянски е нанесъл щети на Столичната община в размер на 5 милиона долара. Освен по делото за „Милениум център“ той е подсъдим и по още 3 дела - „Халите“ , за Бизнес Център на ул. Гурко №, и за местността „Погребите“. Стефан Софиянски е без депутатски имунитет от 20 февруари 2006-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

b0rislav

преди 16 години

член на Ротари клуб и Атлантически клуб (масонски организации)Стефан Софиянски - евреин, предишната му фамилия е Горнооряховски. Бивш изпълнителен директор на Пощенска банка, когато е отпускала незаконни кредити на крупния мошеник Соломон Анжел, следствен. Бивш член на СДС. По мнението на мнозина - изключително корумпиран. Далаверите му се извършват чрез Любомир Павлов, известен като Любо Пъпката - шеф на Общинска банка и съпруг на депутатката от НДСВ Диляна Грозданова. Софиянски е женен за еврейка - Алисия Софиянска, от която има три дъщери. Бащата на Стефан Софиянски е бил икономически съветник на Георги Димитров.

33

преди 16 години

http://028328334.act4trees.com/

32

az kmeta:D

преди 16 години

Софиянски отърва кожата,защото все пак е масон(според слуховете,ако са верни де).Може и да е крал,но много е направил за града.Респект към Бойко заради "Витошка" и "Графа",дано направи нещо по въпроса за телефонните кабинки и химическите тоалетни в центъра,и градът ни ще стане "пушка"-европейска столица запример.Надявам се да пусне и безплатни wifi точки като в Лондон.П.С:Ако някой общински съветник чете тези редове,нека предложи тези неща на бъдещия кмет.

fallback