Прокурорът не спрял на знак "Стоп" и отнесъл друга кола. Снимка: СВ
fallback

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков е шофирал автомобил след употреба на алкохол и е предизвикал катастрофа.

Новината бе съобщена от говорителя на Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов.        

Инцидентът е станал на 25 август, на кръстовище на пътя от село Дъбене и околовръстния път за Карлово.  

Янков не спазил знак "Стоп" и се блъснал в лек автомобил. Блъснатата кола излязла от пътното платно и се е ударила челно в телена ограда.    

След катастрофата прокурорът продължил пътя си, но скоро след това бил спрян от патрул на РПУ-Карлово и заедно с полицаите се върнал на местопроизшествието.          

Незабавно е образувано следствено дело и са извършени разпит на свидетели, оглед на местопроизшествието и на автомобилите.

Взета е кръвна проба за изследване на виновния водач, назначена е експертиза за щетите по автомобилите. Пострадали в инцидента няма.

Незабавно са уведомени съответните висшестоящи ръководители на прокурора Виктор Янков.   

Днес е изготвена експертизата на кръвната проба на Виктор Янков, която е показала наличието на 1,39 промила алкохол в кръвта му.

Пред административните си ръководители и следователя той обяснил, че е пил алкохол вечерта преди произшествието.

Следственото дело предстои да бъде изпратено на главния прокурор.  

В Окръжната прокуратура в Пловдив е образувано дисциплинарно производство срещу Янков за нарушаване на правилата на професионалната етика и за извършване на действия, накърняващи престижа на съдебната власт.

След инцидента прокурорът е излязъл в отпуска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

безалкохолен

преди 16 години

До кога пияни магистрати ще разполагат със съдбите на престъпниците??? :)

27

pipo

преди 16 години

Мутри на улиците, Мутри в МВР, Мутри в съда, мутри в правителсто, Мутри при чиновниците - държава на мутрите !Да живеят МУТРИТЕ !

26

преди 16 години

ами да, ще си почине човека докато се позабрави и после пак на работа...за съжаление в България някои хора законите не ги ловят...какво стана с Максим например - някой мисли ли, че той наистина ще влезе в затвора? Според мен 2 год условно, малко сълзи, малко извинения и готово...сякаш нищо не е било...

fallback