Засега няма дадни за инциденти през изминалата нощ. Снимка: БГНЕС
fallback

”Битови, а не политически, са причините за създалото се напрежение в столичния квартал "Красна поляна", то се дължи на наркопласьори, които са се опитвали да вербуват ром”. Това заяви лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

Той е трябвало да продава дрога във Виетнамските общежития.

Момчето обаче е отказало да бъде разпространител на наркотици след разговор със семейството си, и затова пред магазин в Красна поляна е бил пребит негов роднина, твърди Кънчев.

Лидерът на Евророма настоява пред МВР да се установят виновните лица.

Засега няма дадни за инциденти през изминалата нощ.

С цел недопускане на инциденти, засиленото полицейско присъствие ще продължи около столичния кв. “Факултета” докато е необходимо. Ще се работи за подобряване на диалога и сътрудничеството между гражданите и полицията, както и за бързо и ефективно решаване на възникналите проблеми. Целта е да се пресичат всякакви провокации към граждани, независимо от техния етнически произход и принадлежност. Това стана ясно след среща между представители на полицията и ромската общност в столичния квартал.

Междувременно от Софийската районна прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство. Ще бъдат предявени обвинения, когато се съберат достатъчно доказателства кой точно е извършил престъпленията. В момента се извършват разпити, ще се прегледат и видеоматериалите. Dnes.bg припомня, че на 13 срещу 14 вечерта около 200 роми потрошиха заведение в квартала. Първоначалната версия бе, че това се случило, заради пребити роми от скинари. На следващата вечер напрежението отново ескалира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Nedovolen

преди 14 години

100% ANTI-***

84

Nedovolen

преди 14 години

Ei medii takiva stiga ste bulvali laji stiga ste lagali horata stiga ste izkarvali *** nevinni,4uhte li be mekereta???Stiga ste lagali naroda !!!DA JIVEE BULGARIQ !!!!*** VUN !!!!

83

genocid

преди 16 години

turciq si ima dostatu4no problemi i ne se nadqvaite da ve za6titi *** mursni...sho ne si otidete u turciq 6tom mislite 4e turcite vi obi4at...maikavii deeba

fallback