Един от ромите се е въоръжил с вила. Снимка: БГНЕС
fallback

Боят в картинки

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти в столичния квартал „Красна поляна“.

Големи групи роми са се събрали до Виетнамските общежития към 21.30 ч. Ромите са били въоръжени с прътове и са хвърляли камъни. Имало е сблъсъци на няколко места в квартала.

Най-сериозно е било положението пред бл.7. Група от около 150 роми с брадви и прътове е преследвала три коли, в които се предполага, че е имало скинари.

Пристигналата на мястото на безредиците полиция е успяла да предотврати по-тежки последици.

Кварталът е бил блокиран от всички страни от силите на реда, за да няма разрастване на напрежението. Малко преди 23.00 ч. ситуацията се е нормализирала.

При сблъсъците няма тежко пострадали, съобщава се за един ранен 28-годишен младеж от ромски произход, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнало ръководството на полицията. По първоначална информация в инцидента са участвали и скинари, но заместник-вътрешният министър Камен Пенков заяви, че за размириците са отговорни местни ромски банди, които създават напрежение и отрече в квартала да е имало скинари.

„В квартала не е имало скинари нито вчера, нито днеска , а става въпрос за инсценировка“, каза той.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков е изпратил служители на жандармерията, които трябва да осигурят спокойствието в квартал „Красна поляна“.

Те ще останат в квартала, за да предотвратят бъдещи размирици.

В понеделник вечерта четирима души пострадаха при сбиване в кафене недалеч от виетнамските общежития. По последна информация четиримата пострадали са били клиенти на кафенето и са били с бръснати глави, но не са били скинари.

Те са били нападнати от около 150 роми, които са ги взели за скинари. След избухването на инцидента на място пристигна лидерът на Евророма Цветелин Кънчев и заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. 

Боят в картинки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

245

BEN

преди 15 години

ТОВА СА БУРЕНИ КОИТО КОИТО НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗКОРЕНЕНИ ЗАЩОТО ПРЕЧАТ НА ДРУГИТЕ КУЛТУРИ ДА СЕ РАЗВИВАТ НОРМАЛНО,ТАЗИ *** ХИЛЯДОКРАТНО СА ДОКАЗАЛИ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ЧЕ СА ЖИВОТНИ КОИТО СЕ РЪКОВОДЯТ САМО ОТ ИНСТИНКТА СИ И СЛЕДОВАТЕЛНО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ТЯХ ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАТО КЪМ ТАКИВА!!!

244

ovca bez stado

преди 16 години

problemite 6te budat re6eni kogato vsi4ki masonski loji budat uni6tojeni.

243

BULGARSKI ROM

преди 16 години

MOLIA VSICHKI DA PROIAVITE RAZBIRANE I DA SPRETE DA SE ZAIAJDATE NA TEMA ETNOS, MNOGO BIAHA MANIPULIRANI HORATA I OT DVETE STRANI, NO HUBAVOTO E, CHE NIAMA JERTVI NA FINALA TOVA OZNACHAVA, CHE NIKOI NE JELAE DA IMA VOINA MEJDU SYNARODNICI. DA JIVEE MAIKA BULGARIA

fallback