На 16-ти юли пред дискотеката бодигардове пребиха двама шведски туристи от иракски произход. Снимка: Булфото
fallback

Полицейските служители, присъствали на инцидента пред дискотека "Хелп", са извършили дисциплинарно нарушение, обявиха от полицията в Бургас.

На 16-ти юли пред дискотеката бодигардове пребиха двама шведски туристи от иракски произход. Единият от тях почина в болницата от множество контузии по главата и тялото.        

По една от националните електронни медии бе разпостранен любителски видеозапис на инцидента, заснет от свидетел. Това накара директора на бургаската полиция комисар Павлин Димитров да разпореди проверка за установяването на фактическата обстановка и действията на полицаите при инцидента. 

Проверката е приключила, а спрямо служителя, визиран в разпостранения видеоматериал - старши полицай Васил Белчев, ще бъде изготвено предложение до министъра на вътрешните работи за образуване на производство за извършено тежко дисциплинарно нарушение и временно отстраняване от длъжност.        Спрямо останалите служители ще бъде взето отношение по дисциплинарен ред, съобразено с тежестта на допуснатите нарушения.       

Събраните материали от назначената по проверката комисия ще бъдат изпратени на Военно окръжна прокуратура - Сливен за отношение по компетентност.      

След случая бяха задържани трима бодигардове. Единият остана в ареста, а другите бяха освободени. Задържаният е 29-годишният Ясен Минев.       

Днес изтича 72-часовият срок, в който той може да бъде задържан. Наблюдаващият прокурор по делото Весела Пеева обаче е внесла документи в съда за гледане на мярката му. Това ще стане на заседание на магистратите в 17 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback