Трагедията, при която загинаха трима младежи се разигра на 18 юни вечерта на вътрешноградската магистрала в Перник. Снимка: БГНЕС
fallback
Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Живка Илиева, която на 18 юни уби трима младежи в катастрофа в Перник. На 21 юни Пернишкият окръжен съд наложи на 35-годишната жена мярка "задържане под стража". Тогава от защитата заявиха, че ще обжалват в Апелативния съд, защото обвиняемата се е признала за виновна, освен това страдала от неврастения и имала тежко болна майка. Обвинението, повдигнато срещу Илиева, е за предизвикване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда затвор от 3 до 10 години. Dnes.bg припомня, че трагедията се разигра на 18 юни вечерта на вътрешноградската магистрала в Перник. Илиева пътувала с "Фолксваген голф" заедно с 16-годишния си син в посока към кв. Изток. На завой с обратен вираж при опит за изпреварване на автомобил и тролейбус тя изпуснала волана на автомобила, ударила се в мантинелата, прелетяла над нея, ударила се в "мерцедес", който пътувал в обратна посока и отнесла покрива му. При инцидента на място загинаха трима от пътуващите в мерцедеса четирима младежи - 23 годишният Светослав Йонев от Перник, Александра Ненова и София Русева на по 19 години. Алкохолната проба на Илиева показа, че тя е шофирала с 2,88 промила алкохол в кръвта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

преди 16 години

Пернишката убийца не ще в ареста, иска пак да кара пияна, има ОПАСНОСТ да извърши ПОВТОРНО УБИЙСТВО и не бива да бъде пускана на свобода!!!

35

angels

преди 16 години

Пернишката убийца не ще в ареста! и аз не искам такива,като нея да убиват хора,ама убиват...

34

z3al0t

преди 16 години

nenenne...nenormalna rabota ! jivota ne e spravedliv mn 4esto....dyrjavata e pylna ko4ina (*** rabota)...iskreno syjalqvam za zaginalite deca...UBIICITE PO PYTQ TRQBVA DA GI SYDQT PO BYRZATA PROCEDURA ! DA TI E*A NE6TASTNATA DYRJAVA !

fallback