Катастрофата между двете коли отне живота на трима души. Засега. Снимка: Булфото
fallback
Трима души загинаха и трима са ранени при тежка катастрофа на главния път Варна-София край с. Джюлюница днес около 12 часа по обед, съобщиха от МВР.

При сблъсъка на място загинаха 35-годишната Йорданка Кирилова, служител на БНБ, и главният мениджър на волейболния клуб "Левски-Сиконко" Георги Захаринов, който управлявал лек автомобил "Ситроен Ксара".   

В отделението по реанимация на Великотърновската болница часове след катастрофата почина и 59-годишният Георги Асенов от София, шофьор на служебния автомобил на БНБ "Опел Вектра".

Лекарите от Великотърновската болница продължават да се борят за живота на другите трима пострадали при катастрофата.

Сред тях като най-тежко се определя състоянието на италианския гражданин Иван Контрарио, статистик на националния отбор по волейбол, който пътувал в „Ситроен“-а.

Италианецът е с множество фрактури на крайниците, тежка коремна травма и опасност за живота.    

Със съчетани травми и опасност за живота им са 47-годишната Таня Димитрова и Светослав Лилов, на 35 г., които пътували в автомобила на БНБ.   

Тепърва ще се изясняват причините, поради които автомобилът на БНБ внезапно навлязъл в платното за насрещно движение и се блъснал челно в ситроена. Dnes.bg припомня, че при зверска катастрофа във Франция в събота загинаха генералният мениджър на баскетболния ЦСКА Емил Коен и президентът Владимир Федяев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Диляна

преди 16 години

Като карат не както трябва... така ще е. Никой не им е виновен. Доскоро мислех,че самите пътища са виновни и полицайте,че не контролират достатъчно шофьорите. НО през последните 3-4 седмици се убедих,че само и единствено тези зад волана са виновниците и си плащат цената. Не може ти да караш като луд,да изпреварваш на завой,да не даваш мигачи,да блееш и тн, и тн! Изобщо не ми е жал за такива. А тези,които са в колата също имат вина. Не са малки деца,да направят необходимото,ако сметнат за нужно.Просто съм отвратена от хората, които карат колите си и си мислят, че са безсмъртни!

67

AZ

преди 16 години

Браво на номер 63. Много добре си казал всичко!!!! Прав си във всяка една приказка и те подкрепям! Аз също съм живял 2 години в Америка и мога твърдя, че там и анй-изпадналите хора са дален над много от "великите ни момчета и момичета"! Сега мисля пак да заминавам за там и завинаги, защото тук според мен 90% от населението не са хора...Това са някакви слабомислещи същества с огромно самочуваствие!!!!

66

Борис

преди 16 години

След тази трагична поредица от катастрофи отнели живота на много хора, а в конкретния случай на публични ичности, не е ли време властите да се вземат в ръце и да се вземат максимално строги мерки срещу нарушителите. Смятам, че не само аз, но и множеството нормални хора искаме да се прекратят своеволията и изстъпленията по пътищата, да се спре "продажбата" на шофьорски книжки, да се възстановят психотестовете. Само хора със серизни психически отклонения могат да имат такова поведение на пътя. Тези хора са опасни не само за себе си, но и за околните. Жертвите по нашите пътища в мирно време са повече от жертвите между воюващи страни - това не е ли достатъчно показателно за да се вземат драстични мерки - да се отнемат шофьорски книжки завинаги при употреба на алкохол или дрога, да се конфискуват автомобили при случаите на умишлено и грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата и т.н. Глобите не решават проблема, те само създават поводи за дребна корупция на която едва ли има шофьор който да не е бил свидетел. Нарушителите просто трябва да се лишават от възможността да извършват нарушения - само така ще опазим своя живот, живота на децата и близките си, а не на последно място ще опазим и живота на нарушителите. Мир на душите на загинаите при ПТП - за мъртвите или добро или нищо, но нека онези от които зависят нещата - политици, полицаи, експерти - да се опитат да опазят живите.

fallback