На 2 февруари в Пето РПУ във Варна е постъпила жалба от 30-годишен шофьор, който е бил заплашен с убийство от клиент, съобщиха днес от полицията в морската столица.

На същата дата около 00:30 часа таксиджията закарал клиент до вилен имот в местността ,,Манастирски рид“. Първоначално клиентът обяснил, че няма пари да плати за услугата. Звъннал по телефон на свой познат, който препоръчал таксито да се върне на адрес във Варна, където да получи парите.

Вместо това клиентът слязъл и след няколко минути се върнал, дал 10 лв. на шофьора и заплашвайки, че ще го убие с пушката, която носел, му препоръчал да се маха и да не вика други таксиметрови шофьори.

За да бъде по-убедителен клиентът измъкнал шофьора от колата и му нанесъл няколко удара.

В резултат на незабавно предприетите оперативно издирвателни действия още същия ден в извършеното престъпление е уличен Л. Г., на 39 г. от Варна. Същият е задържан за 24 часа. Установено е, че уличеният е с висше образование и е управител на частна фирма. Той има криминална регистрация от 1995 г. за хулиганство и съдебно дело от 2005 г. за убийство по немарливост. По случая продължава работа дознател от Пето РПУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase