Чернев укори Сидеров и кръга около него, че се държат като "кралско семейство". Снимка: Булфото
fallback
Шофьорът на Волен Сидеров - Любомир Бакърджиев, е обявен за общодържавно издирване, съобщи основният дознател по инцидента на магистрала "Тракия" Радослав Шомов.

Днес Бакърджиев е бил призован да даде показания пред пазарджишкото следствие, но той не се явил и полицията ще използва механизма за принудително довеждане.

Народният представител Павел Чернев и Пело Стоев, човекът с когото е пътувал, явиха днес, за да дадат поредните си показания.

Чернев обяви, че с него се е свързал Бакърджиев, звучал е доста объркан и уплашен. Чернев е посъветвал шофьора на Волен Сидеров да се яви да даде показания, за да не утежнява положението си. Според депутата, логично е срещу Бакърджиев да има повдигнати обвинения.

Чернев каза още, че съпартийци от „Атака“ често му звънят по телефона, за да го уговарят да не предприема никакви действия във връзка с пътния инцидент, тъй като това може да доведе до разклащане на устоите вътре в партията и да „съсипе постигнатото от нея“.

Народният представител беше категоричен, че ще даде пръстови отпечатъци пред дознателя и пред експерт от Националния институт по криминалистика и криминология. Според него обаче това може да стане само при наличие на вече взети дактилоскопски проби от стъклото на червения форд, в който е пътувал Явор Доков по време на инцидента.

Целта ми е да няма сянка от съмнения за подхвърляне или подлепяне на отпечатъците, каза народният представител. Според него, в момента МВР се старае да открие истината и той ще помогне допълнително със своите показания.

За ситуацията около партия „Атака“ в момента Чернев заяви, че няма да се допусне разцепление на организацията. Според него е наложително да има извънреден национален сбор, на който да бъдат обсъдени нелоялното ръководене на партията, неудачните лидерски решения, позиции и поведение. Според Чернев структурите могат да инициират подобен национален форум.

Чернев упрекна Волен Сидеров и кръга около него, че се държат като кралско семейство и диктуват изцяло поведението на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback