Криминалисти от ДНСП и РДВР-Велико Търново разкриха жестоко убийство. 45-годишният С.М. е задържан за 72 часа, съобщи пресцентърът на МВР.

На 28 януари в РПУ- Горна Оряховица е съобщено за намерено тяло на мъж, открито в дома му от негов далечен роднина. След сигнала дежурна оперативна група се отправя към адреса и при първоначалния оглед установява, че по тялото на собственика на жилището И.И. /58 г./ са нанесени многобройни контузни рани. Иззети са и веществени доказателства.

В хода на разследването е установено, че възрастният мъж живеел сам в апартамента си, често злоупотребявал с алкохол и се прехранвал със събиране и предаване на вторични суровини. Криминалистите тръгват по следите на контактите му, изясняват и фактическата обстановка в часовете преди смъртта му, се посочва в съобщението.

Съдебно-медицинската експертиза потвърждава, че И.И. е починал предната нощ - в ранните часове на 27 януари, вероятно от травмите, получени при побой.

Предприетите оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя, отвели криминалистите до различни познати на жертвата в града. Постепенно кръгът се затваря и в

него е включен основният заподозрян за престъплението С.М. /46 г./, по прякор Шакир, родом от Шуменско, живеещ във вила край Горна Оряховица. Установено е, че вечерта /на 26 януари/, преди убийството, той гостувал на свой познат в града, след което решил да си допие с И.И. и се отправил към дома му.

Предстои изясняване на конкретните обстоятелства и мотивите, довели до тежкото престъпление, извършено по особено жесток начин, отбелязват от пресцентъра на МВР.

На криминално проявения С.М. предстои да бъде повдигнато обвинение по чл. 115 от НК, се посочва в съобщението.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase