Георги Илиев. Снимка: Булфото
fallback

Бизнесменът Георги Илиев, собственик на "ВАИ Инвест Холдинг", бе застрелян от снайперист в Слънчев бряг около 23,30 часа на 25 август. Илиев почина на път за болницата.

Убийството е станало пред "Буда бар" в комплекс "Мултиплейс", собственост на "ВАИ Инвест Холдинг" . Шефът на компанията - бившата групировка "ВИС 2", е улучен с един куршум в сърдечната област.

Има връзка между последните убийства в София и разстрела на Георги Илиев снощи в Слънчев бряг, обяви генерал Красимир Петров, началник на РДВР Бургас

Той спомена убийството на Антон Милтенов-Клюна и каза, че се работи по тази версия за връзка между него и снощния инцидент.

Генерал Петров добави, че днес ще бъде направен повторен оглед на местопрестъплението. Смята се, че става въпрос за преразпределяне на наркотеритории.

Той каза още, че се работи и по версия за търсене на връзка между снощното убийство и взрива в Обзор преди около два месеца, при който загинаха 2-годишното дете и съпругата на концесионера на местния плаж там Рали Пенков.

Красимир Петров добави, че групировката, към която принадлежи Пенков, има "топла връзка" с Георги Илиев. Очаква се около обед да има информация за вида на оръжието и подробности около инцидента.

Иззети са записите от камерите, които са били насочени точно към мястото, където е застрелян Илиев. Все още записите се разглеждат от екипи на полицията. На мястото на убийството е имало десетки свидетели, които ще бъдат разпитани.

В столицата започна оперативно съвещание в МВР в присъствието на министъра на вътрешните работи Румен Петков.

Проверяваме всяка информация, свързана с убийството на Георги Илиев, извършват се оперативно-следствени действия на мястото на престъплението и се работи по разследването на убийството. Ситуацията се контролира и анализира, коментира министър Петков.   Вечерта Георги Илиев е бил на мача Локомотив /Пловдив/ - ОФК Београд и е бил изключително щастлив от победата на пловдивските “смърфове” с 1:0, която ги класира в първи кръг от турнира за Купата на УЕФА.

Веднага след мача Илиев е влязъл в съблекалнята, за да поздрави футболистите, а след това е тръгнал към “Буда бар” заедно със свои близки. Там по-късно е трябвало да пристигне и отборът на Локомотив (Пд), заедно с ръководството, за да празнуват успеха.

Георги Илиев е запазил първото и най-външно сепаре в откритата част на заведението за себе си и приятелите си. Той се е движел с малобройна охрана и очевидно не е очаквал покушението, коментираха запознати. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback