41

Една партия или

преди 1 година

коалиция не може да реши проблемите на България !

40

Боже налей разум

преди 1 година

в главите на политиците ! Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !

39

Батинка

преди 1 година

Да може ако успеете да съживите Тодор Живков да национализира всичко крадено и крадците да изпрати в Белене ще стане работата,преди 89 г. България изхранваше 100 000 000 така че това е решението на задачата!!!

38

Анонимен

преди 1 година

навсякъде на запад селското стопанство е субсидирано а у нас няма държавна политика, ныма органиация, няма стимули, няма борси, няма безлихвени кредити за производство

37

Без име

преди 1 година

30 млн души бежанци от Украйна може но 30 млн българи не може, че не сме и десет милиона по кому истичедко можеше ше и 50 милиона да изхранва България и да се увеличава броя на българите

36

Анонимен

преди 1 година

А кой ще работи за да ги храни..кой ?Ам - хората дето работеха са насвършване

35

Анонимен

преди 1 година

Само дето никой не пита дали има смисъл да се изхранват тия милиони? Какъв е смисъла при положение че тия хора за нищо не стават? Примерно едно прасе може да има сметка да го храниш цяло лято щото зимата ще го заколиш и 3 месеца ще ядеш мръвки. Но от човека каква полза има?

34

Моше

преди 1 година

България може да изхрани 30 мил души .... Ако се налага да храни САМО 30 депутата , 3 партии, социалните помощи да са само до 3 месеца и съкратена до 30% държавна и съдебна администрация ..... ТЪРТЕИТЕ СА МНОГО В ТАЯ ДЪРЖАВА ....

33

Анонимен

преди 1 година

Докато е част от Руската империя, Украйна е произвеждала жито, достатъчно да изхрани цяла Европа. В периода на управлението на Л. Брежнев официално се отчита, че украинските колхози са успявали да произведат толкова зърнени храни, колкото са били необходими само за да задоволят нуждите на самата Украйна.

32

Анонимен

преди 1 година

Може да 45 мил, но не може 5 мил да изхрани. Паеадокс

31

Алекс

преди 1 година

Не знам защо ни убеждават,че ако родното производство е повече,цените ще паднат.Като се направи сравнение на цените на определени хранителни продукти у нас и в чужбина,се вижда,че българските продукти са по-скъпи.Родните производители непрекъснато ни убеждават,че техните продукти са уникални и трябва да плащаме повече.

30

Анонимен

преди 1 година

Когато Царство България е било с население около 5 300 000 души, е произвеждало селскостопанска продукция, достатъчна да изхрани почти 14 милиона човека.

29

Бай Иван

преди 1 година

След влизането в ЕС, се ликвидира производството и сега дори 5-те млн хора не могат да се изхранят с даденото производство ;) !!!

28

Анонимен

преди 1 година

Всяка година хвърлям тонове ябълки и круши, защото нямам какво да ги правя, а не ми се занимава с ракии.

27

Анонимен

преди 1 година

Като видим разликата какво става? Само с гледане кое ще се промени в цените?

26

Анонимен

преди 1 година

Не може да изхранва 30 милиона, щото крадците не могат да си направят такава политическа логистика. Партия от 500-1000 души е ок, но 30000 души е прекалено. Боса на партията няма да може да опознае лицево и гласово подчинените си, от там изтичане на корупционна информация и масови затвори за политици.

25

Анонимен

преди 1 година

Изобщо не купувам български ***. Ниско качество, цените надути.

24

Анонимен

преди 1 година

Хахахаха, стига драскахте пълни тъпизми бе, ***!!! Нищо не можем, щото българите са тотални мързеляци и не искат да работят!! Ние не можем да се издържаме и изхранваме сега-като сме 6 млн., вие чак на 30 млн. скочихте....пълен смях!!!

23

България

преди 1 година

Ще ви нахраня аз ! С пръст ! Достатъчно навлеци нахраних през годините , но ще нахраня още милиони ! За натрапниците , порция пръст - засища лакомията за винаги !

22

Анонимен

преди 1 година

Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !