77

До Кочо

преди 1 година

Няма смисъл да даваш съвети на човеци, които плуват без бански.

76

Кочо

преди 1 година

До пепката, пак ти казвам бос си в занаята. Или си теол на строителите или си бос. Няма пазар който да върви винаги в една посока. Парите поскъпнаха вече. Чети за САЩ, Канада, чети за поскъпването на държавните кредити. Прочети изказването на мадам Легард от миналата седмица. Очертава се десетилетие на високи лихви, но преди това рецесия. Ти вероятно си от тия с кредитите за инвестиция и си набил ераците на пика на балона. Няма страшно ще пиеш една вода и ще ти мине. Не всичко е пари братле.

75

Анонимен

преди 1 година

От три години, се споменава, че от следващото тримесечие ще се вдигат лихвите

74

Пепката

преди 1 година

Аз не съм в час? Хахаха, човек, който направи доволни пари 2008, човек който и сега пак направи пари от това повишение с имотите. Нека да не съм в час. Вие си дръжте парите в КЕШ, точно така. В Турция какво стана бе, умници? Заради инфлацията, имотите скочиха с 30 процента. Грам познания нямате по материята. Като падало търсенето падала и цената. А като желязото ти струва от 1000 лева 5000 за тон. Какво ще падне ?Взел съм си пуканки и гледам сеир. После пак ще се смея какви сте ми икономисти.

73

Кочо

преди 1 година

До пепката, ти може да не продадеш ако нямаш заем и не си на зор то други ще са. Тогава те ще спасяват кожи на каквато и да е цена а ти ще мугаш на парцали ще си държиш копторчето и ще чакаш следващата врътка която ще дойде след около 15 20 години. Преждевременно обаче ще ти потрябва кеш и ще ми е интересно как ще го получиш. Този под мен добре е казал че си бос в пазарните закони. Ама нищо ще се научиш, време ти трябва ще ги имаш в изобилие.

72

До папката

преди 1 година

До папката братле ти явно не си в течение с пазарните закони. Няма ли търсене цената пада. Ако не си държиш копторчето и играеш тото с надеждата да удариш шестица

71

Ин и Ян

преди 1 година

Излиза, че на тези цени имоти ще могат да си купуват само богатите. Държавата трябва да се намеси и да увеличи значително данъка при собствениците на повече повее жилищни имоти. Тогава цените бързо ще се наместят. Винаги съм твърдял, че имотния пазар за жилища, трябва да е държавно регулиран. Същото важи и за земеделските земи, които трябва направо да се водят актив със стратегическо значение.

70

Анонимен

преди 1 година

До Пепката- Много ясно, че ще паднат. При инфлация на мнозинството от хората парите едва ще стигат за покриване на режийните. Никой не му е до покупка на имот. Богатите отдавна си напазаруваха. Остана тук-таме някой заблуден "инвеститир" и това е ! GAME OVER!

69

Пепката

преди 1 година

Много ме кефи как мислите. При инфлация, а тя се очаква да е още по сериозна от това, което виждаме, имотите да паднат като цени? Вие само дето не твърдите, че ще ви ги подаряват :D. Няма да се оправим, материала е лош.

68

Пепката

преди 1 година

ДО Суверена. То хубава ама не отчитате един много важен факт. Инфлацията намалява покупателната способност на парите. Това, че ще падне търсенето, няма да намали цените. Никой не продава под себестойност. Пък цъкайте минуси колкото искате. Всеки път едно и също гледам, грешите ама пак акъли давате. Айде да видим, чакам поредната прогноза за спад да се сбъдне. *** гадателите куци.

67

Суверена

преди 1 година

До Пепкатаномер 70 го е казал много точно. Идва криза, т.е. безработица. Фирмите ще се мъчат да оцелеят като намалят персонала. Доста фирми ще фалират

66

Пепката

преди 1 година

Пишман специалистите пак се изказват в коментарите.Айде да видим ще паднат ли цените с тва обезценяване на парите, което се случва. Аз пък прогнозирам, че скоро това няма да се случи, а напротив, даже очаквам да се качват още. Просто парите се обезценят. И хората, които взеха апартаменти между 2015-2021, ще ги изплатят бързо, защото и заплатите растат. Тия дето държат хартийки да му мислят. Иначе аз гледам прогнозите ви от 2017, все падат цените, *** не паднаха ми станаха 50 процента отгоре.

65

До Гъчо

преди 1 година

Да, 100% реална история хахахаххахаха

64

Гъчо

преди 1 година

Идва един роднина и реве, купи вика мойта гарсониера, че ще ми идат и трите апартамента! Има един наследствен и купи една гарсониера за любов и тристаен на сина с ипотека ама бизнеса запецна, а сега бамката му зема тристайния и иска още 70к или му продава и другите! Иска 70к за гарсониерата, дадох му 40- не ще! Ако ще,аз зор нямам. Накрая ще иде под наем.

63

Анонимен

преди 1 година

До Сава Томов - "Скъпи банкери, при сегашната инфлация, вдигането на вноските просто ще доведе до гръмване на пазара, а оттам вече сме го гледали. Всяка една стъпка трябва да бъде премерена и смислена." --- Че то това е целта на занятието. "Голямото зануляване", еп. 1. Аз съм от зрителите. Участниците да му мислят.

62

Пук

преди 1 година

Пук.... айдее някой опъна краката... И честити двойни данъци догодина:)

61

Anonymus

преди 1 година

От около месец си търся жилище. Но няма да дам 200к евро за 80 квадрата кутийка ново строителсвто пък каквото ще да става. Като гледам положението сега такива апартаменти до края на годината ще паднат цените двойно. При всеки оглед питам за поне 30% намаление.

60

Дежа вю

преди 1 година

Европа винаги реагира по-бавно, а България последна. Така беше и 2008. САЩ бяха в криза, а тук оркестъра свиреше. Когато започнаха там да се окопитват, тук нещата бяха спрели вече. Фед вече вдигна два пъти лихвата, и е 1%. В Европа не мърда от нулата. Скоро долара ще в по-скъп от еврото, а който се е набълбукал с кредити ще мизерства да го плати. Както има и война, може да изгорят доста пишманноводомци. Като казвах, че с 2 хил не си богат и не може да даваш 800 лв за 30 г си мислят, че злобея.

59

Между другото..

преди 1 година

Кефи ме тук колко много оптимисти, сигурно са брокери! Нима някой то вас мисли, че банките са толкова прости, да си дадат кредит, да гледат как се обезценяват парите и да ви подарят имот? Ако подарят на всички и не си вземат парите, с чии пари ще отпускат нови кредити? Ситуацията от 96г. е много различна, сега сме в световен паричен обмен и такава инфлация да се окраде страната като в Турция няма как да стане! А и тогава, хората които можеха да теглят кредити бяха малцина! Кой ли обра народа????

58

до 55

преди 1 година

Господине, ФЕД и АЦБ заседават 8 пъти в годината, и се очаква на всяко заседание да вдигат лихвата - т.е. 8 x. 0.25 = 2%. Икономисти твърдят, че до края на тази година ФЕД ще вдигне лихвата до 3,5%. Това е огромен скок, в сравнение с 0% до миналата година. Справка с онлайн ипотечен калкулатор показва, че ако изтегля 100 000лв за 30год с 3% лихва, ще връщам 421 лв на месец. При 6% лихва - вноската ми става 599.