57

до 59

преди 2 години

Няма никакви нови вноски. Иначе ще се увеличат с около 40лв.. Олеле, ужас! Край! Само увеличението ми от 1-януари е 960лв., така че доста слабо ме вълнуват 40.

56

Анонимен

преди 2 години

Вместо да се радвате, че има една голяма група честни платци на осигурвки със заплати много над прага и плащащи плоски данъци, срещу които нищо не се получава, като попове, които стават все повече и повече и плащат заплати на лекари и учители, вие лаете по тях. "Браво, браво, браво годподине!"

55

до 59

преди 2 години

Нещо си в грешка, драги ми смехурко. Първо, нови вноски няма все още. Второ, максималният праг ще се покачи с 400лв., което на фона на 10к заплата е нищо. 50лв. ще ни удари. Леле, ужас! А да не говорим, че 90% от работодателите ще ги доплатят. А съвсем отделен въпрос, че така и така ще получим по минимум 10% увеличение и тази година (както всяка до момента).

54

Българка

преди 2 години

Статията говори за депозити.... а повечето търговски банки прекратиха депозитите на своите частни клиенти в края на миналата година и преобразуваха сметките в разплащателни. За какви депозити в какви банки говорим???

53

До Програмиста

преди 2 години

Ти видял ли си новите вноски по осигуровките във фиша си ? А знаеш ли какво ще се случи със твоите доходи, след като се въведе подоходното облагане от твоето скъпо правителство ? Ще бъдете ударени точно тези които гласувахте за промяната !

52

do 54

преди 2 години

Къде съм казал как западът е лош?! Лош е за теб, който използва думата "чорбаджия", защото е ясно какво умее. Нищо. Иначе за можещия и квалифицирания целият свят е рай. Така е при демокрацията.

51

Анонимен

преди 2 години

Напълно подкрепям 55, аз като програмист инвестирам в имоти и земя и си ги обгрижвам - обработвам

50

Анонимен

преди 2 години

Всеки трябва да се бори за дохода си. Виждаш, че не можеш да пестиш достатъчно и да си докараш пасивен доход, следователно мислиш кое как да подобриш. Мрънкаш как никой не взимал хубава заплата, значи щом не си от тези хора, нещо ти куца. В 99% от случаите- знания. Отиваш си на село, гледаш ферма, изкарваш пари от там. Земите пустеят. Програмистите седнахме земеделие да развиваме и да правим био ферми, докато шкембаците пият бира пред панелките и се надлъгват как всички са зле.

49

богат-беден

преди 2 години

До до 33 Така говорят чорбаджиите-изедници за лошия Запад, колко лошо, ама много лошо било там. А тук било добре, ама като им слугуваш на тях. Ако отидеш при друг - ти си лошия!

48

Пффуу

преди 2 години

Защо не кажете коректно колко % от домакинствата в България спестяват? Да не излезе, че са няма и 10% от нас? Като във феодална страна да сме се обърнали, шепа владелци и маса роби?

47

Политичка

преди 2 години

Ами, защо ми слагате минуси сега ? Не може да пишете само за българина, но не и за българките. А пък за тези от БНБ в какво не съм права. България е във валутен борд от 1997 г., левовете са фиксирани към еврата, а работещите в БНБ продават монети от 2 лева за 30 /тридесет/. Вече има и опашки пред сградата им. Явно левовете са на привършване.

46

богат-беден

преди 2 години

До Програмист . Нашата родина изгуби толкова умни и кадърни хора, точно заради престъпниците - корумпетаи крадци, а и заради връзкари наши хора. Нищо не може да се промени към нормалност. Мафията е навсякъде, те и затова избягаха...

45

до 46

преди 2 години

2200лв. е средната заплата в София, барабар със сивия сектор и лелките из администрациите, които взимат по-малко от чистачката в офиса ни. Та, реално, СРЗ в София е доста над 2200лв.. 2200лв. са много ниска заплата за София, която взимат предимно студенти и ученици из складове и супермаркети.

44

до 33

преди 2 години

богат-беден, драги ми смехурко, при вълчия капитализъм трябва да имаш ценни качества, които ти сам изграждаш в живота си. Дали ще е позиция на заплата, дали ще е хубава бизнес идея- твой избор. А мрънкачите и викачите на Неволята са навсякъде у нас. Реват колко е зле тука и как Космосът и държавата им пречела, отидат на запад и видят, че там за друго, освен тотален слугинаж, не стават.

43

Политичка

преди 2 години

Не знам дали бълтаринът обеднява, но нищо не пишете за българката. Тя обеднява или забогатява ? За тези от БНБ съм наясно, че не разбират нищо. Броят си и отчитат левове, а финансово грамотните българи пресмятат в евра. Щом депозитите са пораснали с по-малко, отколокот са се увеличили кредитите, значи българина обеднява. А този българин е Бойко Борисов. нали на него му се кланяха мисирките и политиците цели 12 г.

42

Анонимен

преди 2 години

Логично е, че има растеж на кредити, защото масово купуваме имоти до големия град в резултат на пандемията. Хората с нормални доходи инвестираме насам-натам.

41

Анонимен

преди 2 години

Преди 30 години : средна заплата 300 лева, цена на хляба 0.20 лева. Сега Заплата 2000 лева (ама не е средна а клони висока) и цвна на хляба 2 лева, Ако ги направите под общ знаменател - имаме 1/3 по-малък приход....

40

30% инфлация

преди 2 години

Обеднява ли?

39

Анонимен

преди 2 години

Почти няма ден в който Централна банка на някоя държава да не обявява че започва агресивно да си свива балансите ,да ограничава програмите си и да върви по пътя към вдигане на лихвените проценти.Днес и Канадската централна банка също скочи срещу инфлацията в глобален мащаб.Дупе да им е яко на всички които имат кредити за каквото и да е било

38

Анонимен

преди 2 години

ДА обеднява драматично и скоро ще измете онея паляци кокорчовци канадчета разни както направи с Мухобоико