46

българин

преди 2 години

До: 61 години (номер 49) Абсолютно си прав! Тези теории и терминология се измислят най-вероятно от същите тези безработни младежи днес, или наети на лека и доходна работа, без да влагат много мозък в това което измислят. Те си представят IT специалностите като да могат да си чатят по Вайбър, да влизат във Фейсбука, да си постват снимки и клипчета и да се лайкват.После - малко пари им били предлагали. Еми то за големи пари се иска да знаеш и да можеш да бачкаш.

45

Бай Дън

преди 2 години

Защо България се превърна в страна на старците? Защо пенсиите са по-високи от заплатите? Кой ще изкарва пенсиите на бъдещите пенсионери? Колко работни места са създали тази година Борисов, Корнелия или Карадайъ?

44

Пешев

преди 2 години

Борисов и Доган 20 години основно крадоха. Затова 1/2 от населението мигрира на запад /а не на изток/. 30 години нещата се правят "по руски": мафиотска държава, феодална.

43

Отец Нафарфорий

преди 2 години

До Тати носи-мама меси! *** жалък НАП дали не са на ясно че някой работодатели укриват данъци не казвам всички защото може да има един или двама в цялата държава.Какво ти говори 500 лв по договор на 8 часа а иначе часовете са 12 и другите 400 са на ръка под масата.На не плащане на данъци към държавата.А хората които не им работят за мизерни пари а са намерили някакъв начин да се издържат не са мързеливи а достойни за уважение повярвай.

42

Киро

преди 2 години

Отново да повторя: в България няма икономика. Затова и заплатите са мизерни. Политиците засега са 1. алчни, 2. некомпетентни. Лунен пейзаж създаден от основно от ГЕРБ и ДС.

41

Социолог

преди 2 години

Българската икономика оцеля след диктатурата на Живков, след хиперинфлацията през 90-тег. на миналия век. Ще оцелее и след пандемията от 21 век. Сегашните 50 - 60 г. хора знаят как се работи, както и тези, които сега са на възраст между 40 и 50 г. Те изнесоха т. нар. преход на плещите си, а не политиците на страната. Между впрочем, колко правителства ще направят българите през тази 2021 г.

40

61 години

преди 2 години

Аналогово хартиени са главите на работодателите и драскачите на тези статии. Програмист съм на CNC машини от повече от 20 години. Работих и като сисадмин и като 3D моделчик в инстументалната промишленост а преди това и с няколко модела компютърно управлявани металорежещи машини. Повечето колеги за които правя програмите са на възраст над 50 години и определено са по в час с IT технологиите от младежите които пристигат от училище....

39

Дали е само Виц?

преди 2 години

До българин Преди 9-ти септември сме имали производство осигуряващо Златен Лев. Нека чуят тези хвалещи `ръста рекорден на БВП` - сега махнат ли Валутния борд, ще ходим със една торба банкноти за хляб. Парите ни ще станат шума!!

38

Мдаа

преди 2 години

И да не забравяте да внасяте вноски за пенсии - втори, трети ... десети стълб.Нищо че ще *** преди 70, ако случайно сте жилави ще взимаме така по още 10-ина милиарда заемчета годишно и всичко е точно. Вече залагаме земя, води, гори - няма страшно.

37

Анонимен

преди 2 години

Това, че 11% от работната сила е съставена от млади хора не означава, че 89% не работят, младежите не са 100% от популацията. Вие статистика можете ли да четете ?!?!

36

аз

преди 2 години

До До до 39Сега още повече кадърните(и с пари) деца учат навън, не е било по тошево само.

35

българин

преди 2 години

До: Дали е само Виц? (номер 21) Изобщо не е виц, а самата истина! Абсолютно вярно е това! Помня моя дядо, беше шивач. Работил в държавното предприятие във Видин. Учил е занаят по старата система, преди 1944 г., при "фашистите". И както си му е реда, бил е чирак, калфа и накрая майстор. С майсторско свидетелство. Като пенсионер работеше на частно (въпреки комунизма) без касови бележки и без данъци.Фабриката с прочутите автобуси "Чавдар" е произвеждала още преди 1944 г.

34

верно

преди 2 години

за под 10 ойро на час нема да им бачкаме. я пробвайте да викнете дюлгерин какъвто и да е, за под 100лв на ден и хамал не можеш да намериш (за 8ч говоря).

33

до 39

преди 2 години

Комунистите не идваха ли от Москва, а не от Отава или Торонто?

32

Анонимен

преди 2 години

Петя Славова има слаб 2 по математика!11% от работната сила не значи че един от 10 младежи работи, а че това поколение е твърде малобройно сравнение с другите поколения които съставляват работната сила в момента. Това на *** език значи, че пенсии няма да има съвсем скоро. Просто няма млади българи вече благодарение на Еврогейската политика

31

нещастен народ!

преди 2 години

Изпърдяхме си късмета с майка Турция и ни закрепостиха братушките!

30

Тез дето поработват

преди 2 години

чужбина месеци, после тук живеят поне година добре.

29

Тати носи-мама меси!

преди 2 години

Чакайте готованкото да работи...много чЕкайте...

28

Адел

преди 2 години

Не разбрах мъж или жена съм?

27

Договор ли?!

преди 2 години

Чорбаджиите-изедници на дават Длъжностна характеристика, за да знаеш задълженията си точно. Опиташ ли да си търсиш правата в българския Съд - мисия невъзможна. Омагосан кръг!!