22

Лили Иванов

преди 2 години

Лошото е ,че сега се бачка яко ,за малко пари по 10 часа дневно, 6 дена ,за тия пенсионери. А по тяхно време ,само са се правили ,че работят и са си барали пискюлите по цял ден.

21

Тиквоч

преди 2 години

До До гостТе защото твоите западно настроени гербери не окрадоха къде каквото набараха. То не бяха язовири то не бяха пътища и прочие. Всеки откраднат лев от пътищата в България е равна на смърт по пътищата.

20

Анонимен

преди 2 години

Тези които са на службичка на топло с високо заплати, после вземат и високо пенсии, а осигуряването го поема държавата. С една дума ни се осигуряват, ни нищо, заплатата хубава, работата стабилна, накрая и пенсията голяма. Малкия бизнес е за оплакване,там бухтат за осигуровки и счетоводство и накрая вземат минимална пенсия. Реално един малък бизнес започва месеца с -500,-1000, оттам тръгва да ги избиват и може да се окаже, че печалбата е 200-300 лева. Такива много има в България.

19

До 16

преди 2 години

Категорийните работници плащат по-високи вноски за пенсия от тези с трета. Прав си, че пенсията трябва да е според осигурителния принос, ама у нас тази работа отдаааааавна е изтървана.

18

До: Анонимен 9

преди 2 години

"От тия 34 000 с максимални пенсии колко са били работници и колко политици и други тарикати?"Аз съм един от тия 34 000 с максималните пенсии, но не съм нито политик, нито тарикат.Работил съм 40 години в АЕЦ"Козлодуй", на смени, без да знам празник ли е, делник ли е. Плащал съм си осигуровките винаги на максимума и не съм крил доходи.И за твое сведение определената ми от НОИ пенсия е много повече, но вече 5 години ме ощетяват с около 500лв на месец. Сметни колко съм загубил досега.

17

Пич

преди 2 години

Негледайте миньирите че 1500 са малко при оределени от НОЙ 2500.Кой не е влизал в мина давиди сблъсака с силикозата и влагата да неговори.

16

Анонимен

преди 2 години

Къде има категории по света?Що за измишльотини остатъци от соца са това?Има сума върху която се осигуряваш и после срещу това взимаш пенсия ако доживееш,точка!какви категории какви 5лв?!Все едно да раздават панталони и на едните дълги,на другите три четвърти,а на третите с един крачол.Щуротии комунистически!!!!

15

До гост

преди 2 години

Неправилно поставяш въпроса, мой човек. Не е редно един работещ да взема по-малко от пенсионер. На пръв поглед едно и също, ама не е. В твоя случай : Я не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте.да му е зле.

14

Анонимен

преди 2 години

120те лева ги спират от януари. Сигурно се канят да спрат и вируса.

13

До неразбрал

преди 2 години

Наистина не си разбрал.Превръщането КЪМ трета категория остава както до сега с коефициент 1.2. ,което означава, че работилите първа и втора кат. няма да получат увеличение.Именно техният стаж се превръща в трета. Как ще стане тази работа, например миньори да не получат увеличение, не ми е ясно, но от написаното там излиза.Като видя легитимен документ, тогава мога да кажа, но работилите трета категория ще имат коефициент на стажа1.35.Никой не прие актуализация с дохода от предходната година и ста

12

Анонимен

преди 2 години

Комунисти сър!Комунист само знае да лъже и да краде!Комунист ще ти вземе няма да ти даде!Чист пример за сравнение е Северна с Южна Корея,правете си изводите как е скъдето Русия влияе и каке където САЩ влияе по света.Венецуела,Куба и т.н.За съжаление и в България:(

11

House M.D.

преди 2 години

Свинското със зеле за пенсионерите ще е 573 лв. За едни - свинското, за други - зелето.

10

До гост

преди 2 години

Иронията е,че тези с по 700-800лв заплата изкарват пенсията на тоя с 1500лв пенсия.В другите държави има натрупване през годините - пенсионен фонд,тук пенсионния фонд след 1989г. го откраднаха комунистите и него и нали сме си много умни сега си избрахме пак комунисти,а както е известно откъдето мине комунист трева не расте.

9

Анонимен

преди 2 години

От тия 34 000 с максимални пенсии колко са били работници и колко политици и други тарикати?

8

Неразбрал

преди 2 години

Казаха, че коефициентът става 1.35 за всички пенсии, а от прочетеното се вижда, че за най-масовата 3-та категория остава 1.2, значи пак обикновените хора са прецакани за сметка на тези с големите пенсии от 1-ва и 2-ра категория (коефициента ще е 1.35). Така ли НОИ пести пари? Срам и позор!

7

Анонимен

преди 2 години

Ако 50% пенсионери вземат еднакви пенсии, каква е идеята изобщо да сле плащат вноски над минималните? По-добре си пестете парите докато сте млади, а после бунаците дето плащат много ще се късат от яд...

6

Асан

преди 2 години

Кой плаща то бачкаторите са на 600 лв.

5

До 1

преди 2 години

Сред моите роднини няма нито един партиен секретар, миньор, държавен служител или подобен, а всички са с над 1000лв. пенсия. Просто честно и почтено са си плащали осигуровките, а не като общите работници цял живот да се осигуряват на минимална и после да реват какво е станало. Съвсем отделен въпрос е, че таван от 1500лв. са подигравка. В момента сумарните ми удръжки от заплатата са над 2500лв. на месец и срещу тях какво получавам?! Нищо, а издържам целия сив сектор.

4

Анонимен

преди 2 години

Ами ти ще работиш.Както те са работили за предишните пенсионери.

3

Saki

преди 2 години

И кой ще работи ,да им изкарваме на тия пенсиите ?