66

ехооо

преди 2 години

Черешите! Соца свърши. Използвайте думи, като конкуренция и пазарна икономика.

65

Димо

преди 2 години

Ами прекупвачите са виновни,не производителите бе деца!Не само за черешите ,за всичко е така -от нивата и градината до щанда цената скача десеторно!

64

баба ви Пенка

преди 2 години

Хубаво,че са турците,че няма да опитаме черешите, нашите искат по 10 лева за кило.

63

браво на турците

преди 2 години

Браво! Който може да работи, ще залива пазара. И с домати и с краставици и с каквото си иска. Не става нашите "фермери" само да цоцат еврофондове и да "инвестират" в апартаменти в София и скъпи коли, вместо да купуват трактори и да си оправят производството. Познавам поне десет "фермера" с по 5,6 апартамента в София, иначе във фермата му цари 19 век! После няма производителност, цената е висока и як рев за нови субсидии... ***..

62

Анонимен

преди 2 години

2017 г. са платени 141 000 лв. помощ de minimis за производители на череши. Много ли е това? Едва ли. Но ако не източваха фондовете със субсидирането на био тикви и разни други схеми под носа на ЕК, щеше да има много повече финансиране за реалните производители.

61

Сюлейман паша

преди 2 години

По Тошово време вьв в.,,Народна армия"имаше статия от един подполковник,който иронизираше и осмиваше ,,утопичните планове на турските политици,почнали строежа на втория по големина водоем в света(GAP),от който ще се полива земя,колкото територията на Австрия и оттам ще ,,наводнят"цяла Европа с плодове и зеленчуци!!!"Сега виждам как дьлбоко се льжел другаря подполковник...Льжел е и читателите си!Водоема е завьршен и ,,бьлва"плодове и зеленчуци 4 сезона за целия свят!!!

60

Сюлейман паша

преди 2 години

До 22(,,А бе"): Да бе,турските череши са с ,,нитрати и химикали"(по ти се иска да кажеш и убедиш народа,че са сьс цианкалий ама чувстваш,че ще е доста подсилено) а бг черешите ...оооо те са с каймак вместо костилка отвьтре!!!Вярно е било,че наистина сте били корав народ,щом от 1990 г.нито един не почина от всичките тия турски домати,картофи,ябьлки,череши,фрашкани с всичките отровни елементи от Менделеевата таблица!!!Аферим!Ашколсун!!!

59

Анонимен

преди 2 години

Сега погледнах, турците са заляли европейския пазар с череши ,даже и в Германия черешите са турски или испански и 100 грама с намаление струват 49 цента в немския Кауфланд, смятайте килограм череши колко струва! Това означава, че няма добра българска политика, щом от държави извън ЕС като Турция се внася в ЕС, а от ЕС(България) не се изкупуват черешите в ЕС.

58

ЩО ДА НЕ ПРОДАВАМ...

преди 2 години

...ЗА ДА БАЧКАМ... И ДА ХРАНЯ МУТРИТЕ НА ЧАЛГАРО, МАЯМАТА И БСП , ЛИ...??!АЙДЕ , БЕЗ МЕНЕ....

57

SHEFA

преди 2 години

До Иво-ИВ0 В 1-ИН ДЕКАР П0 СТАНДАРТ СЕ САДАТ 40 БР ДРЪВЧЕТА-ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ ВЗИМАШ П0 35 ЛВ?-НЕ НАО МЕНЕ ТИЕ!

56

Така е при Радев...

преди 2 години

....като нема череши и картофи...ядеш , квото ти внесат мутрите му.... от КОНТРАБАНДА! Затова се сменят митничари и полицаи----ЗА ДА НЕМА ПРОБЛЕМИ С КОНТРАБАНДАТА!

55

САМО ПИТАМЕ:

преди 2 години

..те черешите се изкупуват за 0,80 ст/кг....А , КОЛКО ВЗИМАТ МУТРИТЕ НА МАЯМАТА , ЗА ДА СТИГНАТ НА ПАЗАРА ДО 4-лв/кг.....ха,ха,хаааааааааа...?????

54

Анонимен

преди 2 години

Искаме български череши , а не внос, ако имате градини, си садете сами черешите, не купувайте чужд внос , преди години от Турция бяха вкарали токсични картофи, а зеленчуците им са пълни с нитрати!

53

Анонимен

преди 2 години

Да се забрани вноса на храни от Турция в България изобщо, убивате България по този начин и селското стопанство - също! .... И не давайте селското стопанство на чуженци ,защото те също ви убиват с действията и алчността си, дайте го на църквата или на смесени фирми - 30% чужди и 70 местни собственици!

52

Анонимен

преди 2 години

Лъсна истината защо избиха прасетата в селата. Европейци строят техни ферми у нас ..........https://vestnikzora/agro/20057/%d0%bb%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0/

51

Иво

преди 2 години

Проблема е липсата на адекватна субсидия. Аз череша получавам 35лв както и един зърнар. Това е недопустимо и затова догодина и от Африка ще вкарване не само череши

50

До 33

преди 2 години

А бера череши и тази година отново прекупвачите и италянеца ни цакат в цената. Макс 1лв,ама макс, това ти говоря за хубава череша. Иначе 60ст... *** бере за по 40ст.|кг +дневен договор 8лв+кафе. Сметни къде ми е печалбата.... Субсидия та иначе е 35лв на декар от който плащаш 10% данък + осигуровки като земеделски.... Ако стигнеш до голямата субсидия (150лв на декар) значи трябва да си набрал от 1дк 500кг... Ха смятай сега как да спечеля и кажи защо да не се откажа

49

Яааа......

преди 2 години

АБЕ, кой от ЧАЛГАРИТЕ забогатя от черен внос на бамя от Монголия....помните ли...ха,ха,хааааа....или сте забравили!!??????.

48

SHEFA

преди 2 години

АБЕ Х0РА ЧЕРЕШИ ЗА 80 СТ В БЪЛГАРИЯ В ЕВР0 СЪЮЗА-К0Й ЩЕ ВКАРВА 0Т ТУРЦИЯ ЗА П0 МАЛК0?-ТЕЗИ НЕ СА Т.Ъ.П.И ДА БЕРАТ ЗА 20 СТ.

47

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 години

И като как несубсидираните череши от Турция са по-евтиниот субсидираните череши в ЕС ?