156

Анонимен

преди 3 години

"Ей Хамстери и в щатите съм бил и в Русия също .... няма разлика между бедни и бедни само дето в щатите ако си на квартира законно нямаш право да имаш пералня и ходиш на общесвена 6 кг пране пет долара"____Нищо подобно.Просто сте си намерил евтиничка.Гостувал съм на доста приятели из страната, живеещи на квартира също. С пералня, сушилня задължително, и всякакви други удобства - съвсем като за нормални хора.

155

Анонимен

преди 3 години

До Гагарин"Корольов си е руски гений и тия неща се предават по генетична програма. "Корольов е украински гений вкаран от руснаците в Гулаг като политически затворник. Там Корольов и бил пребит от руската охрана като куче и са му счупили чейнето. Оставили са го без медицинска помощ, съответно чейнето е зараснало накриво което е видно от по-късните му снимки вече като гениален "руски" конструктор.

154

Анонимен

преди 3 години

Ако Мъск е направил това, макар че не ми се вярва, то той много ме разочарова ..

153

Alex

преди 3 години

Абе Мъск ли се взривява постоянно или руснаците?

152

Анонимен

преди 3 години

Ко, Мъск и неговите медийни фантазии. А стига де. Толкоз публика не сме.Космоса не е бизнес, а достижение на организирано човешко общество. А Мъск е пълен провал по критерий ефективност на вложен ресурс и достижения.Но щом по голямата част от човечеството работи, за да използва този недорасляк, ресурса толкоз не е ефективно, значи има нещо сбъркано. Но и този балон ще се разбие с гръм и трясък, както всеки медиен балон, надуван с пропаганда.

151

Мнение

преди 3 години

Дилетантско и едностранно написано от Блумбърк... едно е изстрелването на малки спътници, друго е на големи и със екипаж.... все едно да сравняваш стрелба с пражка и полет на самолет....

150

Гагарин

преди 3 години

За съжаление Фон Браун почина и след него няма друг немски гений да направи една читава ракета на печатарите на пари, Корольов си е руски гений и тия неща се предават по генетична програма.

149

Анонимен

преди 3 години

Половината руснаци живеят в Америка и по света. Колко са американците и имат ли те лоби където и да е. Замислете се малко поне...

148

Анонимен

преди 3 години

Руснака още няма космодрум, сега "строи" Восточной по точната дума е краде пари от строителството му. Китай има 4 космодрума и 5-ти в строителство. Щатите имат повече от 10 включително и частни като Бока Чика на Мъск и още един на Безос, няколко военни плюс тези посроени преди 50-60 години на източното и западното крайбрежие.

147

Анонимен

преди 3 години

До 191Оценявам и благодаря за обяснението.Не зацепих, че иде реч за музикално парче.Макар че веднага се сетих за поне 10-тина дълги и прекрасни музикални парчета.Щом става въпрос за 70те ще спомена Дийп Пърпъл, Ръш, Цепелин с дълги парчета.

146

Анонимен

преди 3 години

До 190Съгласен. Индийските са в пъти по-ветини от Ариана 6. Ракетите на Мъск Фалкон 9 също са в пъти по-евтини от Ариана 6. Японската Н3 също е много по-евтина от Ариана 6Ариана 6 е ненужна. Милиярди изхарчени за ракета която няма икономическо бъдеще.

145

Анонимен

преди 3 години

До 189Ти чете ли статията?То руски космодрум още няма.Има Казахстански.Сега строят руски.Защо да не използват и френски.

144

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 168"бащата член на БСП слязъл с Москвича под моста, за да се увери, че детето е мъртво. Мотивът бил в безизходица, след поредната загуба на БСП, не можел да преживее и синът му да има същите разочарования."Странна работа бащата нямал пари да купи един хляб на сина си но пък имал пари за колата си за да отиде с нея и да се увери че синът му е умрял.

143

Обяснявам по неволя

преди 3 години

Отличителна черта на всяко дълго парче е че е тъпо е лаф на жаргон използван през 80 те год. от студентите и се отнася за блус и или рок парчета.Защо го използвам тук и сега си е моя работа, не мога да ви помогна на тъпите мозъци ....

142

Анонимен

преди 3 години

До 180Бил си ти в селския хоримаг.

141

Анонимен

преди 3 години

До 181Ариана 6 вече е ненужна ракета и то още преди да полети за пръв път. Всички правят ракети за многократна употреба.Надявам се новия шеф на ЕСА Йозеф Ашбахер да направи промени в ЕСА. Бюджета който получават от ЕСА трябва да правят много, мнооого повече.

140

Анонимен

преди 3 години

До НаблюдателПък ти си много напред с космическите технологии.Какво щеше да прави човечеството без теб?

139

Тракторист

преди 3 години

АвторА дори не си е направил труда да прочете за новите руски кораби Федерация, .... а за ракетите на индийците и китайците вижте колко тежи една тяхна ракета и колко тежи руската .... Нещо като Кон и кокошка ....

138

Наблюдател

преди 3 години

Този който е писал статията е далеч, мнооого далеч от космическите технологии, а познанията му за руската космическа програма са на ниво Гьобелсова пропаганда т.е. почти нищо не е вярно ... Още реди Гагарин, СССР изследва космическите кораби за многократна употреба т.нар. Совалки. Минусите са били повече от плюсовете и затова продължават да използват кораби за еднократна употреба. Също така автора, както и много други не правят разлика между СССР и Русия, което е много погрешно.

137

Анонимен

преди 3 години

В Русия пак издирват поредният масов убиец - канибал.