91

1

преди 3 години

Лошото е , че след като се постигне дадена цел, след това изискванията стават още по-опасни, за да могат само единици да кажат- ето аз изкачих този връх през зимата.Лятото са го изкачини много хора, но аз съм от малкото, които го направиха зимата.После се започват още по-трудни неща, за да си докажеш и да изпъкнеш.А човешките възможности не са неограничени и оттам рано или късно се стига до инцидент.

90

Анонимен

преди 3 години

Скатов качил два пъти Еверест и слязъл два пъти, Проданов го качи само веднъж и остана там. Това значи ли че Скатов е по-голям от Проданов?!? Нелепости и гавра с подвига и силата на истинските змейове.

89

Анонимен

преди 3 години

До ЕеееБез да влизам в спор, нека уточня онова, което е безспорно: Н. Петков / добър, лош/ е доказан алпинист, Скатов - силно медиатизиран турист. Разликата между алпинист и турист е в това, че туристите не могат и да си помислят да направят нещата, които алпинистите правят. Кой е велик и кой - не, е въпрос на субективно мнение. Обективните факти са тези и никакви други!

88

Анонимен

преди 3 години

А като не си бил на едно място не знаеш какво е станало. Петков си знае, ние не знаем. Всяка история има няколко лица. В случая верни неща е казал. Симпатичен човек беше този Скатов, но каквото правеше си беше частно скъпо хоби и няма нищо общо с истинския алпинизъм. Медиите прекалиха с героизацията

87

Анонимен

преди 3 години

Абе те Шерпите може и да са изгладнели,ама и тия които се впуснаха в това приключение,да изкачиш К2 в зимни условия нещо което не е правено си е чиста авантюра!

86

Анонимен

преди 3 години

Кoмунягитe бяха големи некадърници, но като трябваше да се свърши сериозна работа,знаеха как да изпратят най-кадърните за да блеснат после те. Та 84 на западния гребен пратиха най-големите ни алпинисти. И те се доказаха с нещо нечовешко. Три пъти английската армия пробва българският *** и не става. Респект към успеха ни.

85

Анонимен

преди 3 години

Е как да не е турист, плаща си да го качат и те го качват. Какъв е като не е турист? Алпинист ли? Верно на 32 се събудил и станал алпинист... Единствено безспорно нещо е, че е бил голям късметлия досега.

84

До Ееее

преди 3 години

Супергадните постъпки на Петков са не една и две, а на Еверест остави Христо да умре устремен към това да блесне с още едно изкачване. Гледай интервюто му след експедицията 2004 - там, след като е издумкал всичкия кислород на експедицията, се оправдава, че не Христо бил бедстващ, а той Ники Петков.

83

Анонимен

преди 3 години

Апропо ако злополучният герой се беше пробвал да катери както си му е реда,досега да беше разбрал ,че не му е там мястото и да спре да троши чужди пари за едното его. Друга причина не виждам. За ползу родину е смешно да се говори. А за веганството без думи...

82

Анонимен

преди 3 години

Дреме ми на шапката.

81

Ееее

преди 3 години

Мн злобни хора във форума, бе. Скатов бил турист, Боян бил турист, ама некакъф Николай бил велик алпинист. Що. Щото се върнал жив от Еверест. Е, за мен не е такъв. Още повече, че имам някакви съмнения за супер гадна негова постъпка пак там.

80

Анонимен

преди 3 години

Никой не може да се обвинява за смъртта на който и да е било.Всяка експедиция може да завърши със смърт. Няма елитен алпинист да си е въобразил, че е безсмъртен. А за хималайските туристи какво да коментираме.там е като маршируването, лев- десен, лев-десен и от време на време да смениш въжето, като последното се е оказало в повече.

79

До Krom

преди 3 години

Ти пък сега бате, ние вулгарите разбираме от всичко, дори и от неща, до които никога не сме се докосвали. Височинният алпинизъм е само едно от тези неща, политика, екология, философия, няма тайни за нас след третата ракия. Вулгари сме все пак, квинтесенцията на човечеството!

78

Krom

преди 3 години

До Анонимен 98 - разбирам. Безнадежден си. Лека вечер!

77

Анонимен

преди 3 години

До 97Дори и седенето пред компютъра е 10 по за предпочитане и е полезна дейност от лазенето по скали.

76

Krom

преди 3 години

До Анонимен 96 - като например - да седи пред компа и да плюе хората които не разбира?

75

Анонимен

преди 3 години

До 93Да не съм луд да се катеря на изкуствена,естествена ,златна и каквато щеш стена.Самият баирджилък е губене на време, има много по-полезни неща с които човек да се занимава.

74

K

преди 3 години

Николай Петков колкото добър,толкова и печално известен заради една случка която завърши със СМЪРТ

73

Krom

преди 3 години

Абе, само така от любопитство - колко от вас поне един път са се катерили на изкуствена стена, само така за опита?

72

Анонимен

преди 3 години

До 90Хайде сега шерпите виновни!Истината е точно обратната,европейски и американски алпинисти въздуха фирми за изкачване планинските върхове ,като обещават безпроблемни изкачвания.Шерпите са само едни работници които фирмите наемат и едва ли имат вина за проблемите на ненормалници които си мислят ,че изкачването е едва ли не разходка в парка!