110

Анонимен

преди 3 години

Странното е, че въпреки ужасната смърт на човека, завистта към него вършее с пълна сила в коментарите.

109

е именно де

преди 3 години

До ..и аз това казвам - да си преследва мечтите и да не ни занимават с личната му трагедия. Това не е герой, чийто пример трябва да следваме - това са едни привилегировани ексцентрици със скъпи хобита, които понякога се подхлъзват...вероятно щях да бъда по-емпатичен, ако поне зад всичките му изкачвания седеше някаква обществено значима кауза, а не чист егоизъм и търсене на адреналин. Профанният ти език го отдавам на траура, който те е налегнал - бъди здрав!

108

Абе

преди 3 години

Скатов остава в историята на българския алпинизъм със своите постиженияИ с какви точно постижения???Че е платил 50 000 долара да отиде да се метне в 400 метра пропаст от К2, това ли му е постижението?Ако толкова е искал да се метне някъде отвисоко и в България си имаме пропасти, имаме си Аспаруховия мост във Варна, мостовете по магистралата над прохода Витиня.То голямо постижение да платиш 50к долара, за да се самоубиеш в Пакистан, няма що!

107

..

преди 3 години

До кой ги финансираЕ на теб ли да ти се даде обяснение кой ги финансира бе *** *** ,точно е сега в този момент на бай *** ще му се дава обяснение..И 10 бона да ти дам сега единственото което ще направиш е да си направиш ремонт на вилата за 2 бона 5 да изпиеш и изхарчиш и другите по колата .Къде си тръгнал ти ограничен тип да се мешаш на мечтатели и хора които всяка стотинка си дават за хобита и успехи..Нито ти бъркат в гАза нито нещо искат от теб че да ти дават на теб отчет

106

Анонимен

преди 3 години

Поредния самонадеян планинар.

105

дедо Ташунко

преди 3 години

Надявах се на качествена информация, поне да съобщят на каква височина е станала злополуката. По принцип над 6500 м.н.в. хиликоптерите са безсилни да излетят. Новината за намиране на тялото му е тъжна, но поне ще го погребат в гробищата на Сливен. Жалко за момчето Наско Скатов, съболезнования на семейството и на годеницата му. Това е ужасен шок, да загубиш човека, който обичаш. Скатов остава в историята на българския алпинизъм със своите постижения, но дано има по-малко последователи в бъдеще...

104

мак

преди 3 години

ХелЕкоптер и кОлиси, тава са днешните грешки. Вие там в редакцията неграмотни ли сте, или да?

103

Анонимен

преди 3 години

Скатов постъпи много глупаво да се запише на комерсиална експедиция, през зимата и то на К2. Можеше да изчака летните месеци когато се катери в Каракорум. Пролетта можеше да опита някой друг осемхилядник в Хималаите. Беше близо до Хималайската корона да ги качи всичките. "*** глава затрива" както са казали хората. Нека почива в мир.

102

кой ги финансира

преди 3 години

аз се чудя кой финансира всичките тези експедиции - сега чета за Боян Петров, че е работил към БАН, където знаем какви са заплатите - също чета, че бил изкачил не знам си колко върхове във всички части на света?! И аз си мечтая да съм на върха на света, ама най-много да стигна до Пакистан и да го гледам К2 от далече... Това, което всъщност искам да кажа е, че, макар и лична трагедия за близките на загиналия, говорим за инцидент, случил се по време на една екстравагантна, скъпа и екстремна екскур

101

Амчи

преди 3 години

И како търсят по тез баири? То няма нищо там освен сняг и каманак. Няма къде да седнеш да изпише една ракия, една салата да апнеш. На минус 50 не е за хора въобще. Освен в Русия ама онез имат печки а нашиот тръгнал по шушляк.

100

Анонимен

преди 3 години

Ще го докарат ли в България?

99

ХИЧО

преди 3 години

До Gбая лъжеш сигурно така си свикнал- за два дена отскочили до еверест?ти знаеш ли колко дни аклиматизация трябват?

98

1400

преди 3 години

До АнонименКаква ваксинация?:))) Тя температурата от -63 е близка до -70, с която любимата на Бойха ваксина се съхранява, за да не се развали. Та ваксата там требе се яде на кристали,д а с арупа, не да се бие с иглътъ. Смятайте с какви органични *** наречени просто РНК-и е набутана, за да се съхранява при -70;)))

97

Младияпремиерсхарема

преди 3 години

Всички загинали там българи са следвали мечтите си друг е въпроса ,че е можело да вложат средствата в друго в някоя кауза например. Иначе рисковете винаги са едни и същи,височинна болест, наклон над 90 градуса,всяка стъпна е важна и тнт

96

до пр. пръц

преди 3 години

заради никнейна приемам написаното от теб за несериозно. Чукнах и едно минусче ей така, за майтап.

95

Анонимен

преди 3 години

Няма как да уважавам "героизирани" самоубийци, защото стават идоли на следващите поколения. От това по-лош пример няма за овчата мода "ама той го направи и е герой". Не не е герой а е безрасъден турис, които редовно ги вадят от пропастите на планините. Не подкрепям тази дивотия за самоубийствен екстремизъм. П.С. Защо не героизирате така пламено хилядитездравни работници в инфекциозните отделения, за едната заплата да ви бършат телесните течности с рис на живота си, а ги подминавате презрително?

94

Питане

преди 3 години

А каква мисия е имал да ходи там, няква научна мисия да изследва нещо в името на доброто на човечеството за което е поел риска, или се е катерил от келешлък и не знаене какво да прави като кeлeшитe които рислуват и се трепят по магистралите с 200 километра?

93

Предположение

преди 3 години

До Анонимен 90Това не звучи сериозно. Първо за опитен алпинист това е почти невъзможно да се случи и второ катерачите има двойна осигуровка. Това е основно правило винаги единия карабинер да е закачен на въжето. По-скоро се е скъсало осигурителното въже по което се движат. Имаше оплаквани от други алпинисти, че по този маршрут въжетата са доста стари.

92

G

преди 3 години

В Канада имам един познат събота неделя с жена си на Еверест ходиха? Викам как за два дни?! Ами с хеликоптер се качихме до където е възможно...за спорта. За тях 2 по 40 000 юсд са нищо, та така, който плаща -получава.

91

Анонимен

преди 3 години

Хората се дразнят защото хиляди хората почиват всеки ден, но ни занимават точно с него. Изкачването на опасни върхове се води за някакво голямо постижение, но за 98 % от хората е една голяма глупост. Жалко е че е починал, но 30% от алпинистите загиват. Това не е злоба, просто стига с това величаене на тези хора, те го правят за слава и адренадилин, никой насила не ги кара да го правят. Ето Мусала хубав и безопасен връх, ама няма да си уникален ако го изкачиш.