Меда на бива да се загрява над 40-45 градуса защото губи всичките си ползи.Т.е. когато искате да разропите захаросан мед - това се прави при температура около 40C (а не да го варите на водна баня при 100C), същото важи и за чая - изчакайте да изстине и тогава добавете мед (ще отнеме повече време да се разтвори, но ще запази качествата си, а и горещия чай,както и всичко горещо за пиене и ядене може да ви докара фатални здравословни проблеми с хранопровода)
захар и мед са отрова, дори меда щото е фруктоза може и да е по-вреден. заложете на свинско, телешко, пилешко, патешко, гъше и ще бъдете здрави!!
загряваш меда и губи полезните си качества, ама за сметка на това пък добавяш захар /ама тя била кафява/.Към тия вашите "здравословни" рецепти винаги добавяйте и диабекан или нещо подобно от рекламите.
-Мечо, в гората намерих много странен мед, с много странен вкус и около него кръжат много странни пчели.-А бе, Прасчо, това не са пчели, а мухи.
Как да превърнете любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета