83

Анонимен

преди 4 години

Преди години нямаше зрелостни изпити.Лъжа е че не могат да разбират текст ако беше така нямаше да могат да си говорят с хора.Просто не им се занимава да мислят за някакви глупости.Елин Пелин по принцип е гаден автор винаги пише за некви мизерии,беднотия,кал,глад,болести,семейни драми бързо прерастващи в трагедии,дивата селска чест на практика няма разказ в който всичко е нормално.Не че съвременните бг писатели са по свестни с порно-мутренските си мозъчни екскременти..Имаме кофти пусатели тва е.

82

kireza

преди 4 години

Живях в две други държави,работих като икономист и се оказа,че българското средно образование беше най доброто в света,и ние българските среднисти се равнявахме на чуждите висшисти!!!Но *** унищожиха образованието и държавата....

81

До сб

преди 4 години

Всички, които познавам, а и тези, чиито истории от миналото знам. Лошото е, че има разлика между искат и могат, но каквото могат дават, всичко! Мислиш ли, че някой иска да остане сам със скайпа си?

80

Анонимен

преди 4 години

Щом казват "няма драма" на една тотална трагедия се задават наистина много тъмни времена.

79

Анонимен

преди 4 години

едно ги учат друго ги изпитват .. изкарват пари от уроци ..

78

сб

преди 4 години

До По лошо от робствоКолко родители ценят образованието и децата си?

77

Анонимен

преди 4 години

Дараскача Вазов, пирата Ботев, масонът Васил ИВанов Кунчев-това ли да уча.

76

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПисането на писмо до институция и оформянето на документ е от компетенциите на СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ или ВУЗ. И за всички тези документи отдавна има готови формуляри. Ама откъде малко мисъл при теб, отгоре на големите ти претенции. Ученикът първо трябва да усвои правопис, граматика, пунктуация, уместна употреба на думите и пр.Много "мозъци" се набъркаха в Просветата и резултатите вече са видими.

75

Анонимен

преди 4 години

До 68:Прощавай дрисличко,ама щом си в България се налага да учиш Елин Пелин,а ако толкова искаш да бягаш на запад,защо вече не си избягал в така лелеяният ти рай?Багай и не се забърквай в подобни форуми.Ама и там ще ти се наложи да учиш за някакъв техен "ненужен Елин Пелин" и да се явяваш на изпит.Така,че,бягай!Марш,колкото се може по-скоро и въобще не идвай в страната в която си се родил.Може и да се цаниш някъде за еничарин - пълно е с такива във всякакви наемни армии!

74

Анонимен

преди 4 години

Според бившия министър Вълчев образованието било инерционна система и положителните неща ще се видели след 10 години .Определено виждаме лошите неща заложени преди 10 г по неговото министерстване.

73

БПФ

преди 4 години

А не трябва ли МОН да разследва как тия "зрелостници" въобще са стигнали до 12 клас?

72

Кирил

преди 4 години

До АнонименТ..ъ п беше и такъв си остана, да беше прочел поне "Винету".

71

5

преди 4 години

От матурите разбирам , че учителите учат учениците на едно , а МОН дава съвсем други задания . Какво е това равминаване ? Уеднаквете си изискванията ! Друго обяснение на ниските резултати нямам . Или тази несменяема Еужения още не е нанесла всички поражения на образованието !

70

До Любопитко

преди 4 години

Никой не може да ти помогне, вече си заразен, съответно всички аргументи отпадат. Гледай там някъде, сам да разбереш, какво е уреден живот и кой го урежда, може като дядка да успееш да върнеш някого от някъде, за където се е забързал, а не знае всички обстоятелства.

69

Анонимен

преди 4 години

***, каква драма да има, бе ? Ми нали това е целта? Да се опростачи младежта! И целта е постигната. Вие само вижте какъв език и правопис ползват списващите статиите в новинарските сайтове, па за младите хич и не питайте. Драма няма- всичко тече по планА!

68

Родител

преди 4 години

Дъщеря ми не беше спала две седмици докато не изгълта на един дъх Песни за огън и лед на Мартин. На книжен носител. В библиотеката се записа /в Русе/ без дори да го обсъди с мен. Да ми е жива и здрава, вече е блестящ студент в Единбург.

67

Анонимен

преди 4 години

Да учиш теми е най-голямата глупост. Това убива мисленето. Да ги поставят в казус и да пишат писмо до човек или институция, да оформят документ. Това ще им е полезно. Не някакви скучни истории от друга епоха и назубрени анализи.

66

Любопитко

преди 4 години

Простете дедки, но може ли един аргумент поне, с какво точно Елин Пелин ще ми помогне като кандидатствам в западен университет? Защото това е моята цел. Следване, кариера, семейство и уреден живот, но не и тук.

65

Феерично

преди 4 години

Тормозят децата с колосални архаизми! Що не им дадоха за анализ "ЖИТИЕ И СТРАДАНИЯ ГРЕШНАГО СОФРОНИЯ" ?! Тъпаните от МОН са заседнали от преди век и предполагат, че от всички деца трябва да излязат филолози и архио-лингвисти. Умни са си дечицата, но материала в програмата ги отегчава. Безполезен е и те го усещат.

64

По лошо от робство

преди 4 години

За поредна година анализирайки матурта, МОН изпада в подробности и не стига до най-важният извод - образованието в провинцията продължава да се влошава. Българинът цени две неща, децата си и образованието им. Изводът е, че обезлюдяването ще продължи. Това е трагедия за нацията и позор за управляващите, особено за един, който си мисли, че ако минава магистрала през селото му е гарантиран просперитетът.