204

Русия е изостанала

преди 4 години

На класацията за БВП 2017 се вижда, че икономическата "мощ" на Русия е по-малка от тази на Италия...И смешно и тъжно...

203

Анонимен

преди 4 години

Еййййййй ! Омръзна ми от фалшиви новини и коментиращи ги софиискидебили

202

Smurf

преди 4 години

До MZ В статията пише точно 78 човека от екипажа ... ЕКИПАЖА в българският език екипажа са хората които управляват летателният апарат.. Като са неграмотни да си носят последствията. В България неграмотността става лека полека норма за журналистика

201

А междувременно...

преди 4 години

Опитите в Турция продължават...

200

Велес

преди 4 години

..."А през 1963 г. женски глас казва Изгарям, докато корабът й навлиза обратно в земната атмосфера и се запалва."- Ето и прякото доказателство, че през 1963-та България е била водеща космическа сила, и сме имали и жени космонавти! Думичката "Изгарям" се използува само в БГ езика!!!!!!!!!!!!!!

199

Анонимен

преди 4 години

до 205 ..у шанките..

198

Анонимен

преди 4 години

до 205 *** - те са кравари и канадци ,нали?

197

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 205 защото нямат калпаци и цър ву ли

196

MZ

преди 4 години

До Smurfne sa ekipaj a sa hora ot startovata plo6tatka

195

Анонимен

преди 4 години

Защо филма "Чернобил" извади извън равновесие ушанките???

194

78 души

преди 4 години

ПРИКАЗКИ

193

Smurf

преди 4 години

*** ракетата от 60та г с 78 души екипаж абе тия в тая редакция това една рота я нямат за нищо

192

Боби

преди 4 години

До Така е .."До Анонимен 156 Кучето Лайка умира от стрес в самото начало на полета. Руснаците не знаят дали човек ще остане жив в Космоса."Научи си историята, След Лайка са пращани и други животни които дори се връщат на земята и на базата на тези опити са пратили Гагарин.ПП Ако трябва да сме точни Шепърд е достигнал Космоса(тоест бил е над 100км височина) но не е обиколил земята целия полет е траял 16 мин :-)

191

Анонимен

преди 4 години

Голям смях.Американците, дето са имали какви ли не системи, нищо не са засекли, а някви италианци разполагат с "уникална" информация.Само за сведение - медиите на Запад раздухват "нечовешкото" отношение към кучето Лайка, което е оставено да умре в космоса. Представяте ли си да бяха разбрали, че руснаци *** там горе?

190

минувач

преди 4 години

Хахаах! Бая народ - цял дивизион!То таз ракета е цял Star Destroyer !

189

Moonwalker

преди 4 години

Заради по-долу цитираното изречение, само на мен ли впечатлението е за неподготвеност по темата на списалия статията ???"През 1960-година, една от ракетите на Съветския съюз се запалва при излитането. Умират 78 (???) души от екипажа."Навярно трябва да е грешка, защото, ако не е "девойката", която е писала статията е изгубена в превода или битието!

188

Боби

преди 4 години

До БогомилОсвен всичко казано от теб да довършим Р-107 и Р-108 двигатели(първа и втора степен) на Р-7(семьорка) и до Съюз версиите реално са един и същ двигател(Р-108 има 4 камери за управление Р-107 само 2 това е разликата) което позволява стабилно и качествено серийно производство.

187

Боби

преди 4 години

До Гледна точка"При съперничеството от онези години нищо не е можело да излети в космоса или да катастрофира без да бъде забелязано от противника."За твое съжаление това поне първоначално за Американците е вярно и много по-късно за СССР, Още от началото на 50 години САЩ имат радари и релейни станции за своята космическа програма практически кръгово около земята, СССР се сдобива с постоянен контрол около 70 година с геостационарни релейни спътнициПървия обект на орбита е Р-7 втория е Спутник

186

Богомил

преди 4 години

До ПитамТака е.Американците си признаха, че са имали метод. грешка при експериментите за годността на материалите за работа с течен кислород/причина за много запалвания и жертви/, за разлика от руснаците.,Знам това от проф.Н.В.Филин, който беше генерален конструктор по криогенна техника на СССР.Още при строителството на кислородното оборудване на Байконур е имало жертви.Политбюро на КПСС им е дало 6 месечен срок да изучат непознатите явления, в противен случай - до стената. Справили се.Хаха!

185

Боби

преди 4 години

До Питам"САЩ съобщават предварително кога ще излетят , а руснаците след успешен старт.Защо така ?"Погледни часовите пояси на земята. В САЩ и Вашингтон и Кейп Канаверъл от където се осъществяват първите стартове са в една зона, за разлика от Москва и Байконур. Когато една ракета излети от Байконур за да стигне орбита и трябват около 15 мин макс. Следващата емисия на Радио Москва е в следващата часова зона.По онова време хората са помнели войната и ако някой пусне извънредна емисия се плашат